Zapečene breskve z marcipanom

Zapečene breskve z marcipanom

Opis

Priprava:

1. Breskvi razpolovimo, odstranimo koščici in s kožo navzdol položimo v pekač, obložen s papirjem za peko.

2. Mandlje narežemo. V multipraktiku zmešamo marcipan z jajcem, s sladkorjem in z gustinom. Na koncu dodamo zmlete mandlje in rahlo premešamo.

3. Polovice breskev nadevamo s kremo in zapečemo 2 do 3 minute v predhodno segreti pečici pri 180 stopinjah.

4. Beljake stepemo z mešalnikom in jim dodamo sladkor v prahu. Na koncu dodamo vaniljo in previdno premešamo.

5. Pripravljene breskve prelijemo s stepenim beljakom. Potresemo z lističi mandljev in ponovno pečemo minuto, dokler ne porumenijo.

5. Nadevane breskve postrežemo okrašene s kepico sladoleda in z malinami po želji.

sestavine

Sestavine za 4 porcije

  • 2 breskvi
  • 2 beljaka
  • 5 žlic sladkorja v prahu
  • 1 vanilija
  • mandljevi lističi
  • vaniljev sladoled

Za nadev

  • 100 g mandljevega marcipana
  • 1 jajce
  • 1 žlica gustina
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • 2 žlici mandljev

Sorodni recepti