Zapečene breskve z marcipanom

Priprava:

1. Breskvi razpolovimo, odstranimo koščici in s kožo navzdol položimo v pekač, obložen s papirjem za peko.

2. Mandlje narežemo. V multipraktiku zmešamo marcipan z jajcem, s sladkorjem in z gustinom. Na koncu dodamo zmlete mandlje in rahlo premešamo.

3. Polovice breskev nadevamo s kremo in zapečemo 2 do 3 minute v predhodno segreti pečici pri 180 stopinjah.

4. Beljake stepemo z mešalnikom in jim dodamo sladkor v prahu. Na koncu dodamo vaniljo in previdno premešamo.

5. Pripravljene breskve prelijemo s stepenim beljakom. Potresemo z lističi mandljev in ponovno pečemo minuto, dokler ne porumenijo.

5. Nadevane breskve postrežemo okrašene s kepico sladoleda in z malinami po želji.

sestavine

  • Sestavine za 4 porcije2 breskvi 2 beljaka 5 žlic sladkorja v prahu 1 vanilija mandljevi lističi vaniljev sladoledZa nadev100 g mandljevega marcipana 1 jajce 1 žlica gustina 1 žlica sladkorja v prahu 2 žlici mandljev

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse