Zapečene breskve z marcipanom
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova

Priprava:
1. Breskvi razpolovimo, odstranimo koščici in s kožo navzdol položimo v pekač, obložen s papirjem za peko.
2. Mandlje narežemo. V multipraktiku zmešamo marcipan z jajcem, s sladkorjem in z gustinom. Na koncu dodamo zmlete mandlje in rahlo premešamo.
3. Polovice breskev nadevamo s kremo in zapečemo 2 do 3 minute v predhodno segreti pečici pri 180 stopinjah.
4. Beljake stepemo z mešalnikom in jim dodamo sladkor v prahu. Na koncu dodamo vaniljo in previdno premešamo.
5. Pripravljene breskve prelijemo s stepenim beljakom. Potresemo z lističi mandljev in ponovno pečemo minuto, dokler ne porumenijo.
5. Nadevane breskve postrežemo okrašene s kepico sladoleda in z malinami po želji.
sestavine
- Sestavine za 4 porcije2 breskvi 2 beljaka 5 žlic sladkorja v prahu 1 vanilija mandljevi lističi vaniljev sladoledZa nadev100 g mandljevega marcipana 1 jajce 1 žlica gustina 1 žlica sladkorja v prahu 2 žlici mandljev
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Rudolph van Veen
Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recepti Nadia in Merijn
Libijski nadevani krompir
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami
Recepti