Tople maroške solate
Recept je iz: Nadia in Merijn

4 vegetarijanske solate za glavno jed ali pa zgolj kot prilogo.
sestavine
- Za čarmulo:
- 1 strok česna
- 12 šopkov svežega koriandra
- oljčno olje
- 1 žlička kuminovih semen
- 2 žlički mlete paprike
- Za korenčkovo solato:
- 1 šopek svežega korenja
- 0.5 šopka peteršilja
- 1 strok česna
- 4 žličke mlete paprike
- 2 žlički kumine
- kis
- oljčno olje
- sol
- poper
- Za cvetačno solato:
- 1 glavica cvetače
- 2 žlički začimbe čermuli
- 1 čebula
- 1 paradižnik
- kis
- oljčno olje
- sol
- poper
- 1 glavica cvetače
- 2 žlički začimbe čermuli
- 1 čebula
- 1 paradižnik
- kis
- oljčno olje
- sol
- poper
- Za zeljnato solato:
- 0.5 glavice belega zelja
- 2 zrela paradižnika
- 1 čebula
- 1 limona
- 2 žlički mlete paprike
- 1 žlička kumine
- 4 žlice svežega koriandra
- oljčno olje
- Za solato s peso:
- 4 pese
- 0.5 šopka peteršilja
- 0.5 čebule
- 2 žlici sladkorja
- kis
- oljčno olje
- sol
- poper
Priprava
- Za čermuli v skledo damo kumin, mleto papriko, strok česna in sol. Razdrobimo. Dodamo narezani koriander, ki ga dobro zdrobimo. V tankem curku dodamo oljčno olje. Dobiti moramo pasto.
- Za korenčkovo solato korenje olupimo in narežemo na kolobarje. Damo ga v lonec s soljeno vodo in kuhamo približno 10 minut, da je al dente. Odcedimo ga in popražimo v ponvi na oljčnem olju. Dodamo kumin in mleto papriko ter premešamo. Peteršilj drobno narežemo in ga dodamo skupaj s strokom strtega česna. Začinimo z limonovim sokom, posolimo in popopramo.
- Za cvetačno solato cvetačo nalomimo na majhne cvetke in jo kuhamo v loncu s soljeno vodo, dokler se ne zmehča. Cvetačo odcedimo in popražimo v ponvi na oljčnem olju na šibkem ognju. Dodamo čermuli in premešamo. Naribamo in dodamo tudi paradižnik. Čebulo drobno narežemo in jo dodamo. Premešamo. Posolimo in popopramo ter dodamo malo kisa.
- Za zeljnato solato zelje grobo narežemo in ga kuhamo v loncu s soljeno vodo, dokler se ne zmehča. Paradižnik narežemo na kockice, čebulo in koriander pa drobno narežemo in vse dodamo zelju. Posolimo, popopramo in dodamo limonov sok.
- Za solato iz pese skuhano peso narežemo na tanke rezine. Damo jih v skledo in potresemo s sladkorjem. Dodamo drobno narezano čebulo in peteršilj. Premešamo in začinimo s kisom, oljčnim oljem, posolimo in popopramo.
- Solate postrežemo rahlo tople ali hladne s hrustljavim arabskim kruhom.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Michela Chiappa
Solata panzanella
Recepti Adam Liaw
Umai s kozicami
Recepti Nadiya Hussain
Solata z brstičnim ohrovtom
Recepti Michela Chiappa
Solata z limono, čičeriko, paradižnikom in kozjim sirom
Recepti Curtis Stone
Špargljeva solata s hrustljavo čičeriko
Recepti Curtis Stone
Solata z bazilikinim prelivom
Recepti Marcus Wareing
Solata iz buče in gob
Recepti Lora in Stoyan
Solata z grahom in slanino
Recepti Antonio in Gennaro
Solata z bresaolo
Recepti Lora in Stoyan
Solata s prekajeno postrvjo in sirom