Tople maroške solate

Tople maroške solate

Opis

Priprava:

1. Za čermuli v skledo damo kumin, mleto papriko, strok česna in sol. Razdrobimo. Dodamo narezani koriander, ki ga dobro zdrobimo. V tankem curku dodamo oljčno olje. Dobiti moramo pasto.

2. Za korenčkovo solato korenje olupimo in narežemo na kolobarje. Damo ga v lonec s soljeno vodo in kuhamo približno 10 minut, da je al dente. Odcedimo ga in popražimo v ponvi na oljčnem olju. Dodamo kumin in mleto papriko ter premešamo. Peteršilj drobno narežemo in ga dodamo skupaj s strokom strtega česna. Začinimo z limonovim sokom, posolimo in popopramo.

3. Za cvetačno solato cvetačo nalomimo na majhne cvetke in jo kuhamo v loncu s soljeno vodo, dokler se ne zmehča. Cvetačo odcedimo in popražimo v ponvi na oljčnem olju na šibkem ognju. Dodamo čermuli in premešamo. Naribamo in dodamo tudi paradižnik. Čebulo drobno narežemo in jo dodamo. Premešamo. Posolimo in popopramo ter dodamo malo kisa.

4. Za zeljnato solato zelje grobo narežemo in ga kuhamo v loncu s soljeno vodo, dokler se ne zmehča. Paradižnik narežemo na kockice, čebulo in koriander pa drobno narežemo in vse dodamo zelju. Posolimo, popopramo in dodamo limonov sok.

5. Za solato iz pese skuhano peso narežemo na tanke rezine. Damo jih v skledo in potresemo s sladkorjem. Dodamo drobno narezano čebulo in peteršilj. Premešamo in začinimo s kisom, oljčnim oljem, posolimo in popopramo.

Solate postrežemo rahlo tople ali hladne s hrustljavim arabskim kruhom.

 

sestavine

Za čarmulo

  • 1 strok česna
  • 12 šopkov svežega koriandra
  • oljčno olje
  • 1 žlička kuminovih semen
  • 2 žlički mlete paprike

Za korenčkovo solato

  • 1 šopek svežega korenja
  • 0.5 šopka peteršilja
  • 1 strok česna
  • 4 žličke mlete paprike
  • 2 žlički kumine
  • kis
  • oljčno olje
  • sol
  • poper

Za cvetačno solato

  • 1 glavica cvetače
  • 2 žlički začimbe čermuli
  • 1 čebula
  • 1 paradižnik
  • kis
  • oljčno olje
  • sol
  • poper
  • 1 glavica cvetače
  • 2 žlički začimbe čermuli
  • 1 čebula
  • 1 paradižnik
  • kis
  • oljčno olje
  • sol
  • poper

Za zeljnato solato

  • 0.5 glavice belega zelja
  • 2 zrela paradižnika
  • 1 čebula
  • 1 limona
  • 2 žlički mlete paprike
  • 1 žlička kumine
  • 4 žlice svežega koriandra
  • oljčno olje

Za solato s peso

  • 4 pese
  • 0.5 šopka peteršilja
  • 0.5 čebule
  • 2 žlici sladkorja
  • kis
  • oljčno olje
  • sol
  • poper

Sorodni recepti