Solata s paradižnikom in granatnimi jabolki
Priprava

Ožamemo granatno jabolko. Solimo, popramo, dodamo malce sladkorja in nariban česen.

Mešanici z granatnim jabolkom dodamo narezan čili brez semen ter kis.

Prepolovimo češnjev paradižnik in ga potresemo z nasekljanim svežim koriandrom in morsko soljo.

Z rokami malce zmečkamo soljeni paradižnik in ga prelijemo s prelivom iz granatnega jabolka.

Ploščat kruh hrustljavo zapečemo na odprtem ognju, nato ga dodamo v solato.

Solato potresemo s pestjo semen granatnega jabolka, s svežim koriandrom in ščepom sumaka.

sestavine

  • Sestavine1 granatno jabolko semena in sok ščep sladkorja demerara 1 strok česna strtega 1 majhen zeleni čili brez semen in narezan 3 žlice rdečega vinskega kisa najboljši paradižnik kar ga lahko dobite (400 g) šopek svežega koriandra nasekljanega 1 ploščati kruh 1 žlička sumaka sol in poper

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse