Solata s paradižnikom in granatnimi jabolki

Solata s paradižnikom in granatnimi jabolki

Opis

Priprava

Ožamemo granatno jabolko. Solimo, popramo, dodamo malce sladkorja in nariban česen.

Mešanici z granatnim jabolkom dodamo narezan čili brez semen ter kis.

Prepolovimo češnjev paradižnik in ga potresemo z nasekljanim svežim koriandrom in morsko soljo.

Z rokami malce zmečkamo soljeni paradižnik in ga prelijemo s prelivom iz granatnega jabolka.

Ploščat kruh hrustljavo zapečemo na odprtem ognju, nato ga dodamo v solato.

Solato potresemo s pestjo semen granatnega jabolka, s svežim koriandrom in ščepom sumaka.

sestavine

Sestavine

  • 1 granatno jabolko
  • semena in sok
  • ščep sladkorja demerara
  • 1 strok česna
  • strtega
  • 1 majhen zeleni čili
  • brez semen in narezan
  • 3 žlice rdečega vinskega kisa
  • najboljši paradižnik
  • kar ga lahko dobite (400 g)
  • šopek svežega koriandra
  • nasekljanega
  • 1 ploščati kruh
  • 1 žlička sumaka
  • sol in poper

Sorodni recepti