Solata s paradižnikom in granatnimi jabolki
Recept je iz: Gabriele Sponza

Ožamemo granatno jabolko. Solimo, popramo, dodamo malce sladkorja in nariban česen.
Mešanici z granatnim jabolkom dodamo narezan čili brez semen ter kis.
Prepolovimo češnjev paradižnik in ga potresemo z nasekljanim svežim koriandrom in morsko soljo.
Z rokami malce zmečkamo soljeni paradižnik in ga prelijemo s prelivom iz granatnega jabolka.
Ploščat kruh hrustljavo zapečemo na odprtem ognju, nato ga dodamo v solato.
Solato potresemo s pestjo semen granatnega jabolka, s svežim koriandrom in ščepom sumaka.
sestavine
- Sestavine1 granatno jabolko semena in sok ščep sladkorja demerara 1 strok česna strtega 1 majhen zeleni čili brez semen in narezan 3 žlice rdečega vinskega kisa najboljši paradižnik kar ga lahko dobite (400 g) šopek svežega koriandra nasekljanega 1 ploščati kruh 1 žlička sumaka sol in poper
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Rudolph van Veen
Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recepti Nadia in Merijn
Libijski nadevani krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Korenčkova solata z ingverjem
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami