Rogljički s paradižnikom
Recept je iz: Rudolph van Veen

Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)
sestavine
- ZA TESTO:
- 330 g moke
- 35 g sladkorja
- 7 g suhega kvasa
- 6 g soli
- 35 g masla
- 1 jajce
- žlica origana
- ZA OMAKO PESTO:
- 75 g bazilike
- 60 g pinjol
- 1 strok česna
- 100 ml oljčnega olja
- 12 paradižnikov češnjevcev
- 12 listov bazilike
- 1 rumenjak za premaz
Priprava
- 1. Testo zamesimo v mešalniku ali ročno. Ko dobimo gladko testo, naredimo kepo in jo damo v naoljeno skledo. Pokrijemo s prosojno folijo in pustimo pri sobni temperaturi približno eno uro, da vzhaja.
- 2. Za omako pesto sestavine zmeljemo v mešalniku ali jih zdrobimo v možnarju. Na koncu počasi dodamo oljčno olje in mešamo.
- 3. Testo razvaljamo na delovni površini. Z nožem za pico ga razrežemo na 12 enakih trakov približne širine 4 cm. Trakove namažemo z omako pesto.
- 4. Pekač za mafine dobro naoljimo. Rahlo zavijemo trakove, namazane z omako pesto. Vsak zavitek damo v model v ležečem položaju. V sredino vsakega zavitka damo češnjev paradižnik z vrhom navzdol in pritisnemo. Na koncu zavitke premažemo z rumenjakom, razžvrkljanim s kislo smetano. Rogljičke pokrijemo s prosojno folijo in pustimo še 30 minut, da vzhajajo.
- 5. Rogljičke pečemo v predhodno segreti pečici 25 minut pri 180 stopinjah.
- 6. Rogljičke postrežemo tople in okrašene z listi bazilike.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Mark Moriarty
Popolni čokoladni rjavčki
Recepti Michela Chiappa
Annina marelična pita s piškoti amaretti
Recepti Michela Chiappa
Italijanski biskvit
Recepti Rudolph van Veen
Enostaven štrudelj s češnjami
Recepti Rudolph van Veen
Švicarska rolada s čokolado in kavo
Recepti Michela Chiappa
Kolač iz polente s pomarančo, mandlji in sirupom panforte
Recepti Marcus Wareing
Jabolčna pita
Recepti Mary Berry
Hitra pita z jabolki in hruškami
Recepti Rudolph van Veen
Tanka pita z lešniki
Recepti Marcus Wareing
Ingverjevo pecivo s slanim karamelom in smetano