Rogljički s paradižnikom

Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)

sestavine

  • ZA TESTO:
  • 330 g moke
  • 35 g sladkorja
  • 7 g suhega kvasa
  • 6 g soli
  • 35 g masla
  • 1 jajce
  • žlica origana
  • ZA OMAKO PESTO:
  • 75 g bazilike
  • 60 g pinjol
  • 1 strok česna
  • 100 ml oljčnega olja
  • 12 paradižnikov češnjevcev
  • 12 listov bazilike
  • 1 rumenjak za premaz

Priprava

  • 1. Testo zamesimo v mešalniku ali ročno. Ko dobimo gladko testo, naredimo kepo in jo damo v naoljeno skledo. Pokrijemo s prosojno folijo in pustimo pri sobni temperaturi približno eno uro, da vzhaja.
  • 2. Za omako pesto sestavine zmeljemo v mešalniku ali jih zdrobimo v možnarju. Na koncu počasi dodamo oljčno olje in mešamo.
  • 3. Testo razvaljamo na delovni površini. Z nožem za pico ga razrežemo na 12 enakih trakov približne širine 4 cm. Trakove namažemo z omako pesto.
  • 4. Pekač za mafine dobro naoljimo. Rahlo zavijemo trakove, namazane z omako pesto. Vsak zavitek damo v model v ležečem položaju. V sredino vsakega zavitka damo češnjev paradižnik z vrhom navzdol in pritisnemo. Na koncu zavitke premažemo z rumenjakom, razžvrkljanim s kislo smetano. Rogljičke pokrijemo s prosojno folijo in pustimo še 30 minut, da vzhajajo.
  • 5. Rogljičke pečemo v predhodno segreti pečici 25 minut pri 180 stopinjah.
  • 6. Rogljičke postrežemo tople in okrašene z listi bazilike.

Sorodni recepti

Poglej vse