Rogljički s paradižnikom

Rogljički s paradižnikom

Opis

Način priprave:

1. Testo zamesimo v mešalniku ali ročno. Ko dobimo gladko testo, naredimo kepo in jo damo v naoljeno skledo. Pokrijemo s prosojno folijo in pustimo pri sobni temperaturi približno eno uro, da vzhaja.

2. Za omako pesto sestavine zmeljemo v mešalniku ali jih zdrobimo v možnarju. Na koncu počasi dodamo oljčno olje in mešamo.

3. Testo razvaljamo na delovni površini. Z nožem za pico ga razrežemo na 12 enakih trakov približne širine 4 cm. Trakove namažemo z omako pesto.

4. Pekač za mafine dobro naoljimo. Rahlo zavijemo trakove, namazane z omako pesto. Vsak zavitek damo v model v ležečem položaju. V sredino vsakega zavitka damo češnjev paradižnik z vrhom navzdol in pritisnemo. Na koncu zavitke premažemo z rumenjakom, razžvrkljanim s kislo smetano. Rogljičke pokrijemo s prosojno folijo in pustimo še 30 minut, da vzhajajo.

5. Rogljičke pečemo v predhodno segreti pečici 25 minut pri 180 stopinjah.

6. Rogljičke postrežemo tople in okrašene z listi bazilike.

sestavine

Za testo

  • 330 g moke
  • 35 g sladkorja
  • 7 g suhega kvasa
  • 6 g soli
  • 35 g masla
  • 1 jajce
  • žlica origana

Za omako pesto

  • 75 g bazilike
  • 60 g pinjol
  • 1 strok česna
  • 100 ml oljčnega olja
  • 12 paradižnikov češnjevcev
  • 12 listov bazilike
  • 1 rumenjak za premaz

Sorodni recepti