Hitra pita z jabolki in hruškami

Enkratno jabolčno pito Mary Berry hitro pripravimo. Če imate pri roki kupljeno listnato testo, bo ta preprosta sladica hitro na mizi.

sestavine

  • 200 g jabolk bramley, ki jih olupite, odstranite sredico ter na grobo nakockate (pripravljena teža)
  • 2 zreli hruški, ki ju olupite, odstranite sredico in na grobo nakockate
  • 4 zvrhane žlice limonove kreme
  • 500 g kupljenega listnatega testa
  • 1 stepeno jajce proste reje
  • 30 g sladkorja demerara
  • sladkor v prahu za postrežbo

Priprava

  • Št. porcij: 6
  • 1. Pečico zagrejte na 220 stopinj Cezija/200 stopinj Celzija z ventilatorjem/stopnja plina 7. V pečico dajte pekač, da se zagreje.
  • 2. V skledo dajte nakockana jabolka in hruške. Dodajte limonovo kremo ter dobro premešajte, da bo sadje prekrito z njo.
  • 3. Na pomokani delovni površini razvaljajte testo v krog. Z ostrim nožem ga obrežite, da ima približno 33 cm premera. Testo dajte na papir za peko.
  • 4. Mešanico jabolk in hrušk dajte na sredino testa. Malce jo razporedite, okoli roba pa naj bo 7,5 cm prazno.
  • 5. Rob testa premažite s stepenim jajcem, potem pa testo prepognite in zasukajte, da naredite rob. Stisnite skupaj, da ustvarite stranice (kot pri cornwallskem pecivu). Stranice spet premažite s stepenim jajcem, potem pa sadje in robove posujte s sladkorjem demerara.
  • 6. Papir za peko previdno dajte v vroč pekač in pecite približno 35–40 minut, da postane zlatorjavo in hrustljavo.
  • 7. Za postrežbo potresite s sladkorjem v prahu.

Sorodni recepti

Poglej vse