Hitra pita z jabolki in hruškami
Recept je iz: Mary Berry

Enkratno jabolčno pito Mary Berry hitro pripravimo. Če imate pri roki kupljeno listnato testo, bo ta preprosta sladica hitro na mizi.
sestavine
- 200 g jabolk bramley, ki jih olupite, odstranite sredico ter na grobo nakockate (pripravljena teža)
- 2 zreli hruški, ki ju olupite, odstranite sredico in na grobo nakockate
- 4 zvrhane žlice limonove kreme
- 500 g kupljenega listnatega testa
- 1 stepeno jajce proste reje
- 30 g sladkorja demerara
- sladkor v prahu za postrežbo
Priprava
- Št. porcij: 6
- 1. Pečico zagrejte na 220 stopinj Cezija/200 stopinj Celzija z ventilatorjem/stopnja plina 7. V pečico dajte pekač, da se zagreje.
- 2. V skledo dajte nakockana jabolka in hruške. Dodajte limonovo kremo ter dobro premešajte, da bo sadje prekrito z njo.
- 3. Na pomokani delovni površini razvaljajte testo v krog. Z ostrim nožem ga obrežite, da ima približno 33 cm premera. Testo dajte na papir za peko.
- 4. Mešanico jabolk in hrušk dajte na sredino testa. Malce jo razporedite, okoli roba pa naj bo 7,5 cm prazno.
- 5. Rob testa premažite s stepenim jajcem, potem pa testo prepognite in zasukajte, da naredite rob. Stisnite skupaj, da ustvarite stranice (kot pri cornwallskem pecivu). Stranice spet premažite s stepenim jajcem, potem pa sadje in robove posujte s sladkorjem demerara.
- 6. Papir za peko previdno dajte v vroč pekač in pecite približno 35–40 minut, da postane zlatorjavo in hrustljavo.
- 7. Za postrežbo potresite s sladkorjem v prahu.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Mark Moriarty
Popolni čokoladni rjavčki
Recepti Michela Chiappa
Annina marelična pita s piškoti amaretti
Recepti Michela Chiappa
Italijanski biskvit
Recepti Rudolph van Veen
Enostaven štrudelj s češnjami
Recepti Rudolph van Veen
Švicarska rolada s čokolado in kavo
Recepti Michela Chiappa
Kolač iz polente s pomarančo, mandlji in sirupom panforte
Recepti Marcus Wareing
Jabolčna pita
Recepti Rudolph van Veen
Tanka pita z lešniki
Recepti Marcus Wareing
Ingverjevo pecivo s slanim karamelom in smetano
Recepti Mary Berry
Borovničeva pita s hruškami