Italijanski biskvit
Recept je iz: Michela Chiappa
Preprost klasičen italijanski biskvit je popoln dodatek na čajanki. Čas je, da na štedilnik pristavite čajnik.
sestavine
- 5 srednje velikih jajc (približno 250-gramskih)
- jajca potežkajte - naslednje sestavine naj tehtajo toliko kot jajca:
- nesoljeno maslo
- samovzhajalna moka
- fini kristalni sladkor
- ½ žličke pecilnega praška
- 2 žlici mleka
Priprava
- Št. porcij: 12
- 1. Pečico SEGREJTE na 180 stopinj Celzija/plinsko nastavite na 4.
- 2. Pekač za šarkelj s premerom 20 cm PREMAŽITE z maslom.
- 3. V veliki posodi z električnim mešalnikom MEŠAJTE vse sestavine, dokler ne dobite lahke, puhaste mase. Če želite dobiti gladko teksturo, mora biti testo na sobni temperaturi.
- 4. Maso POSTRGAJTE v pripravljen pekač in jo v pečici pecite 40 minut, da postane zlato rjave barve. Pečice nikar ne odpirajte, sicer se bo biskvit sesedel. Pečen je, ko naredite test z nožem: zapičite ga v biskvit, ko ga izvlečete, pa mora biti čist.
- 5. S pomočjo rešetke ga PREKUCNITE iz pekača in ga pustite, da se ohladi.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Mark Moriarty
Popolni čokoladni rjavčki
Recepti Michela Chiappa
Annina marelična pita s piškoti amaretti
Recepti Rudolph van Veen
Enostaven štrudelj s češnjami
Recepti Rudolph van Veen
Švicarska rolada s čokolado in kavo
Recepti Michela Chiappa
Kolač iz polente s pomarančo, mandlji in sirupom panforte
Recepti Marcus Wareing
Jabolčna pita
Recepti Mary Berry
Hitra pita z jabolki in hruškami
Recepti Rudolph van Veen
Tanka pita z lešniki
Recepti Marcus Wareing
Ingverjevo pecivo s slanim karamelom in smetano
Recepti Mary Berry
Borovničeva pita s hruškami