Preprost klasičen italijanski biskvit je popoln dodatek na čajanki. Čas je, da na štedilnik pristavite čajnik.

sestavine

  • 5 srednje velikih jajc (približno 250-gramskih)
  • jajca potežkajte - naslednje sestavine naj tehtajo toliko kot jajca:
  • nesoljeno maslo
  • samovzhajalna moka
  • fini kristalni sladkor
  • ½ žličke pecilnega praška
  • 2 žlici mleka

Priprava

  • Št. porcij: 12
  • 1. Pečico SEGREJTE na 180 stopinj Celzija/plinsko nastavite na 4.
  • 2. Pekač za šarkelj s premerom 20 cm PREMAŽITE z maslom.
  • 3. V veliki posodi z električnim mešalnikom MEŠAJTE vse sestavine, dokler ne dobite lahke, puhaste mase. Če želite dobiti gladko teksturo, mora biti testo na sobni temperaturi.
  • 4. Maso POSTRGAJTE v pripravljen pekač in jo v pečici pecite 40 minut, da postane zlato rjave barve. Pečice nikar ne odpirajte, sicer se bo biskvit sesedel. Pečen je, ko naredite test z nožem: zapičite ga v biskvit, ko ga izvlečete, pa mora biti čist.
  • 5. S pomočjo rešetke ga PREKUCNITE iz pekača in ga pustite, da se ohladi.

Sorodni recepti

Poglej vse