Enostaven štrudelj s češnjami

Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)

sestavine

  • TESTO:
  • 4 listi filo testa
  • 25 g masla
  • NADEV:
  • 2 žemlji kajžerici
  • 25 g masla
  • 250 g češenj
  • 1 ščepec cimeta v prahu
  • 50 g sladkorja
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 1 žlica češnjeve marmelade
  • OKRAS:
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 ščepec cimeta v prahu

Priprava

  • 1. Pustite, da se testo filo odtaja na sobni temperaturi, nato pa ga položite pod čisto kuhinjsko brisačo, da se ne izsuši. Pečico segrejte na 200 °C z zgornjim in spodnjim gretjem.
  • 2. Za nadev narežite žemljice na majhne kocke in jih na maslu popražite do hrustljavosti. Češnjam odstranite peške in jih zmešate z ocvrtimi kockami kruha, sladkorjem, cimetom, koruznim škrobom in češnjevo marmelado.
  • 3. Raztopite preostalo maslo in pustite, da se speni. Na delovno površino položite list testa filo in ga premažite z maslom. Nanj položite naslednji list in to ponavljajte, dokler niso vsi listi zloženi drug na drugega. Tudi zgornji list premažite z maslom.
  • 4. Ob enem krajšem robu testa filo naredite lep trak nadeva, robovi pa naj bodo rahlo prosti. Testo tesno zvijete okoli nadeva in prepognete stranice. Vrh štrudlja ponovno premažite z maslom. Štrudelj s šivom navzdol položite na pekač, obložen s pergamentnim papirjem, in ga približno 20 minut pecite v pečici.
  • 5. Za dekoracijo zmešajte sladkor v prahu s cimetom in potresite po štrudlu.

Sorodni recepti

Poglej vse