Pomaka iz na soncu posušenih paradižnikov in artičok

Artičokine srčke odcedimo in nasekljamo. Damo jih v 1,5-litrsko električno kuhalno posodo skupaj s kremnim sirom, kislo smetano, majonezo, parmezanom, sušenim paradižnikom, česnom in papriko. Premešamo. Pokrijemo in počasi kuhamo. Dvakrat premešamo. Kuhamo okrog dve uri, da se sestavine povežejo. Potresemo z mlado čebulo.
sestavine
- Sestavine400 ml artičokinih srčkov 1 zavitek kkremnega sira narezanega na kocke in zmehčanega 0.5 skodelice kisle smetane 0.5 skodelice majoneze 0.25 skodelice naribanega parmezana 0.25 skodelice nasekljanih sušenih paradižnikov odcejenih iz olja 1 strok česna nasekljan 0.25 žličke popra 2 žlici očiščene in drobno nasekljane mlade čebule
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Rudolph van Veen
Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recepti Nadia in Merijn
Libijski nadevani krompir
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami
Recepti