Opis

Priprava

Česen nasekljamo. Vse sestavine za pekočo mešanico pomešamo v skledi. Česnovo olje pripravimo v drugi skledi. Kozice očistimo z vodo. Najprej jim pomočimo v česnovo olje, nato pa v pekočo mešanico. Kozice pečemo na žaru in med tem dodajamo pekočo mešanico in prilivamo česnovo olje. Pečemo jih na obeh straneh, dokler se zunanjost lepo ne obarva, notranjost pa postane vlažna in sočna. Kozice nabodemo na nabodala, ki smo jih namočili v vodo. Če pečete kozice v ponvi, jih popečemo na obeh straneh, dokler ne pozlatijo, nato pa jih položimo še v pečico na 175 stopinj za približno 8 do 10 minut, dokler ne postanejo sočne.

Kozice lahko postrežemo na posteljici, narejeni iz sotiranega riža.


sestavine

Sestavine

  • 1 kg kozice rodu Penaeus
  • 0.5 žlice česna
  • 1 dcl olja
  • malo solate
  • nabodala

Pekoča mešanica

  • 2 žlici čebulnega prahu
  • 4 žličke česna
  • 2 žlici origana
  • 1 žlica timijana
  • 1 žlička belega popra
  • 1 žlička kajenskega popra
  • 3 žličke prekajene paprike
  • 2 žlički drobljenega čilija
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 1.5 žličke soli
  • 1 limetine lupinice

Sorodni recepti