Pekoče kozice
Recept je iz: Sara La Fountain

Priprava
Česen nasekljamo. Vse sestavine za pekočo mešanico
pomešamo v skledi. Česnovo olje pripravimo v drugi skledi. Kozice očistimo z
vodo. Najprej jim pomočimo v česnovo olje, nato pa v pekočo mešanico. Kozice
pečemo na žaru in med tem dodajamo pekočo mešanico in prilivamo česnovo olje.
Pečemo jih na obeh straneh, dokler se zunanjost lepo ne obarva, notranjost pa
postane vlažna in sočna. Kozice nabodemo na nabodala, ki smo jih namočili v
vodo. Če pečete kozice v ponvi, jih popečemo na obeh straneh, dokler ne
pozlatijo, nato pa jih položimo še v pečico na 175 stopinj za približno 8 do 10
minut, dokler ne postanejo sočne.
Kozice lahko postrežemo na posteljici, narejeni iz sotiranega riža.
sestavine
- Sestavine1 kg kozice rodu Penaeus 0.5 žlice česna 1 dcl olja malo solate nabodalaPekoča mešanica2 žlici čebulnega prahu 4 žličke česna 2 žlici origana 1 žlica timijana 1 žlička belega popra 1 žlička kajenskega popra 3 žličke prekajene paprike 2 žlički drobljenega čilija 2 žlici rjavega sladkorja 1.5 žličke soli 1 limetine lupinice
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Rudolph van Veen
Košarice s šunko in pistacijo
Recepti Donna Hay
Sufle s solato iz pečene pese
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Tulci s tunino kremo
Recepti Maksut Aşkar
Baklava s špinačo
Recepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Maksut Aşkar
Solata iz čičerike
Recepti Gabriele Sponza
Pečene velike pokrovače