Okonomiyaki

sestavine

  • 3 jajca
  • 1 žlica sojine omake
  • ½ skodelice dashijeve osnove (če je ne dobite, uporabite piščančjo ali zelenjavno)
  • 1 – 1 ½ skodelice moke
  • 1 skodelica narezanega zelja
  • 1 manjši korenček (naribajte ga in ožemite)
  • 10 drobno narezanih strokov zelenega stročjega fižola
  • 2 drobno nasekljani šitaki
  • 3 grobo narezane mlade čebule
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 1 žlica sezamovega olja
  • Serviranje:
  • worcestershirska omaka
  • japonska majoneza
  • kosmiči bonita
  • vložen ingver
  • mehko kuhano jajce

Priprava

  • V veliki skledi zmešajte jajca, sojino omako in jušno osnovo. Postopoma vmešajte moko, da ne bo grudic. Testo bo kar gosto.
  • Dodajte korenje, zelje, fižol, gobe in mlado čebulo ter premešajte.
  • Obe vrsti olja segrejte v manjši ponvi in iz mase specite veliko palačinko. Pritisnite jo z lopatko, pokrijte in pecite 3-4 minute. Palačinko obrnite in jo pecite še na drugi strani, nepokrito, 1-2 minuti. Ponovite s preostankom mase.

Sorodni recepti

Poglej vse