Priprava

  1. V veliki skledi zmešajte jajca, sojino omako in jušno osnovo. Postopoma vmešajte moko, da ne bo grudic. Testo bo kar gosto.
  2. Dodajte korenje, zelje, fižol, gobe in mlado čebulo ter premešajte.
  3. Obe vrsti olja segrejte v manjši ponvi in iz mase specite veliko palačinko. Pritisnite jo z lopatko, pokrijte in pecite 3-4 minute. Palačinko obrnite in jo pecite še na drugi strani, nepokrito, 1-2 minuti. Ponovite s preostankom mase.

sestavine

  • 3 jajca
  • 1 žlica sojine omake
  • ½ skodelice dashijeve osnove (če je ne dobite, uporabite piščančjo ali zelenjavno)
  • 1 – 1 ½ skodelice moke
  • 1 skodelica narezanega zelja
  • 1 manjši korenček (naribajte ga in ožemite)
  • 10 drobno narezanih strokov zelenega stročjega fižola
  • 2 drobno nasekljani šitaki
  • 3 grobo narezane mlade čebule
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 1 žlica sezamovega olja


Serviranje:

  • worcestershirska omaka
  • japonska majoneza
  • kosmiči bonita
  • vložen ingver
  • mehko kuhano jajce

Sorodni recepti