Myrnini Sacherjevi kolački

Priprava:

Sacherjevi kolački

Maslo raztopimo v ponvi. Čokolado nasekljamo. Ponev z maslom odstavimo ter dodamo čokolado in sladkor v prahu. Jajca ločimo in v mešalniku stepemo beljake s polovico sladkorja v čvrst sneg. Rumenjake penasto stepemo s preostalim sladkorjem. Čokoladno zmes dodamo zmesi rumenjakov. Temu dodamo čvrsto stepene beljake in moko ter dobro premešamo.

                                       

Pečico segrejemo na okrog 180 °C. Model za mafine namastimo in vlijemo zmes. Kolačke pečemo približno 30 minut. Nato jih vzamemo iz modla in pustimo, da se ohladijo.

 

Ohlajene kolačke prerežemo vodoravno in jih premažemo z marelično marmelado. Obe polovici spojimo.

 

 

Glazura

Zavremo vodo s sladkorjem in dodamo čokolado. Glazuro kuhamo, dokler ne doseže temperature 110 °C, nato pa jo precedimo skozi cedilo. Tretjino glazure zlijemo na kuhinjsko ploščo in tabliramo (s paletnim nožem previdno razmažemo glazuro), dokler se ne zgosti in postane bolj svetle barve. Znova jo vlijemo v lonec. Kolačke položimo na rešetko in jih prelijemo z glazuro.

 

Marcipanovo testo
Marcipan gnetemo skupaj s kakavom v prahu, dokler ne dobimo testa enakomerne rjave barve. Marcipan tanko razvaljamo in z okroglim modelčkom za piškote oblikujemo marcipanovo testo. Motiv vtisnemo v marcipan z reliefnim valjarjem. Sacherjeve kolačke položimo na marcipanovo testo.

 

Za okras
Pečico segrejemo na 180 °C. Mandljeve lističe pečemo okrog 8 minut, da postanejo zlatorjave barve. Nato jih pustimo, da se ohladijo. Marelice nasekljamo na ploščice in jih položimo na kolačke. Mandljeve lističe posujemo po kolačkih.

Čokoladni cvetovi
Tabliranje čokolade

Čokolado stopimo na pari in dve tretjini zlijemo na marmornato ploščo. Razmažemo jo s paletnim nožem, dokler se temperatura ne spusti na 26 °C. Ohlajeno čokolado dodamo preostali čokoladi in vse skupaj dobro premešamo s hitrimi gibi.

Čokolado razmažemo po papirju za peko. Tik preden se čokolada strdi, z modelčkom za cvetove vanjo vtisnemo cvet. Po cvetovih posujemo sladkor. Naj se čokoladni cvetovi še malo strdijo. Na vsak kolaček položimo čokoladni cvet.

Priprava:

Sacherjevi kolački

Maslo raztopimo v ponvi. Čokolado nasekljamo. Ponev z maslom odstavimo ter dodamo čokolado in sladkor v prahu. Jajca ločimo in v mešalniku stepemo beljake s polovico sladkorja v čvrst sneg. Rumenjake penasto stepemo s preostalim sladkorjem. Čokoladno zmes dodamo zmesi rumenjakov. Temu dodamo čvrsto stepene beljake in moko ter dobro premešamo.

                                       

Pečico segrejemo na okrog 180 °C. Model za mafine namastimo in vlijemo zmes. Kolačke pečemo približno 30 minut. Nato jih vzamemo iz modla in pustimo, da se ohladijo.

 

Ohlajene kolačke prerežemo vodoravno in jih premažemo z marelično marmelado. Obe polovici spojimo.

 

 

Glazura

Zavremo vodo s sladkorjem in dodamo čokolado. Glazuro kuhamo, dokler ne doseže temperature 110 °C, nato pa jo precedimo skozi cedilo. Tretjino glazure zlijemo na kuhinjsko ploščo in tabliramo (s paletnim nožem previdno razmažemo glazuro), dokler se ne zgosti in postane bolj svetle barve. Znova jo vlijemo v lonec. Kolačke položimo na rešetko in jih prelijemo z glazuro.

 

Marcipanovo testo 
Marcipan gnetemo skupaj s kakavom v prahu, dokler ne dobimo testa enakomerne rjave barve. Marcipan tanko razvaljamo in z okroglim modelčkom za piškote oblikujemo marcipanovo testo. Motiv vtisnemo v marcipan z reliefnim valjarjem. Sacherjeve kolačke položimo na marcipanovo testo.

 

Za okras
Pečico segrejemo na 180 °C. Mandljeve lističe pečemo okrog 8 minut, da postanejo zlatorjave barve. Nato jih pustimo, da se ohladijo. Marelice nasekljamo na ploščice in jih položimo na kolačke. Mandljeve lističe posujemo po kolačkih.

Čokoladni cvetovi 
Tabliranje čokolade

Čokolado stopimo na pari in dve tretjini zlijemo na marmornato ploščo. Razmažemo jo s paletnim nožem, dokler se temperatura ne spusti na 26 °C. Ohlajeno čokolado dodamo preostali čokoladi in vse skupaj dobro premešamo s hitrimi gibi.

Čokolado razmažemo po papirju za peko. Tik preden se čokolada strdi, z modelčkom za cvetove vanjo vtisnemo cvet. Po cvetovih posujemo sladkor. Naj se čokoladni cvetovi še malo strdijo. Na vsak kolaček položimo čokoladni cvet.

sestavine

  • Sacherjevi kolački60 g zmehčanega masla 60 g temne čokolade 20 g sladkorja v prahu 3 jajca 80 g sladkorja 60 g moke 150 g marelične marmeladeGlazura80 ml vode 225 g sladkorja 190 g temne čokoladeMarcipanovo testo100 g marcipana 1 žlica kakava v prahuZa okras75 g mandljevih lističev 6 polovic marelice iz konzerveČokoladni cvetovi100 g temne čokolade 1 žlica sladkorjaPotrebujemo še: modle za mafine maslo za mazanje modlov sito okrogli nazobčani model s premerom 8 cm papir za peko modelček za cvetove reliefni valjar

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse