Myrnini Sacherjevi kolački
Recept je iz: Rudolph van Veen

Priprava:
Sacherjevi kolački
Maslo raztopimo v ponvi. Čokolado nasekljamo. Ponev z maslom odstavimo ter dodamo čokolado in sladkor v prahu. Jajca ločimo in v mešalniku stepemo beljake s polovico sladkorja v čvrst sneg. Rumenjake penasto stepemo s preostalim sladkorjem. Čokoladno zmes dodamo zmesi rumenjakov. Temu dodamo čvrsto stepene beljake in moko ter dobro premešamo.
Pečico segrejemo na okrog 180 °C. Model za mafine namastimo in vlijemo zmes. Kolačke pečemo približno 30 minut. Nato jih vzamemo iz modla in pustimo, da se ohladijo.
Ohlajene kolačke prerežemo vodoravno in jih premažemo z marelično marmelado. Obe polovici spojimo.
Glazura
Zavremo vodo s sladkorjem in dodamo čokolado. Glazuro kuhamo, dokler ne doseže temperature 110 °C, nato pa jo precedimo skozi cedilo. Tretjino glazure zlijemo na kuhinjsko ploščo in tabliramo (s paletnim nožem previdno razmažemo glazuro), dokler se ne zgosti in postane bolj svetle barve. Znova jo vlijemo v lonec. Kolačke položimo na rešetko in jih prelijemo z glazuro.
Marcipanovo testo
Marcipan gnetemo skupaj
s kakavom v prahu, dokler ne dobimo testa enakomerne rjave barve. Marcipan
tanko razvaljamo in z okroglim modelčkom za piškote oblikujemo marcipanovo
testo. Motiv vtisnemo v marcipan z reliefnim valjarjem. Sacherjeve kolačke
položimo na marcipanovo testo.
Za okras
Pečico segrejemo na 180 °C.
Mandljeve lističe pečemo okrog 8 minut, da postanejo zlatorjave barve. Nato jih
pustimo, da se ohladijo. Marelice nasekljamo na ploščice in jih položimo na
kolačke. Mandljeve lističe posujemo po kolačkih.
Čokoladni
cvetovi
Tabliranje čokolade
Čokolado stopimo na pari
in dve tretjini zlijemo na marmornato ploščo. Razmažemo jo s paletnim nožem,
dokler se temperatura ne spusti na 26 °C. Ohlajeno čokolado dodamo preostali
čokoladi in vse skupaj dobro premešamo s hitrimi gibi.
Priprava:
Sacherjevi kolački
Maslo raztopimo v ponvi. Čokolado nasekljamo. Ponev z maslom odstavimo ter dodamo čokolado in sladkor v prahu. Jajca ločimo in v mešalniku stepemo beljake s polovico sladkorja v čvrst sneg. Rumenjake penasto stepemo s preostalim sladkorjem. Čokoladno zmes dodamo zmesi rumenjakov. Temu dodamo čvrsto stepene beljake in moko ter dobro premešamo.
Pečico segrejemo na okrog 180 °C. Model za mafine namastimo in vlijemo zmes. Kolačke pečemo približno 30 minut. Nato jih vzamemo iz modla in pustimo, da se ohladijo.
Ohlajene kolačke prerežemo vodoravno in jih premažemo z marelično marmelado. Obe polovici spojimo.
Glazura
Zavremo vodo s sladkorjem in dodamo čokolado. Glazuro kuhamo, dokler ne doseže temperature 110 °C, nato pa jo precedimo skozi cedilo. Tretjino glazure zlijemo na kuhinjsko ploščo in tabliramo (s paletnim nožem previdno razmažemo glazuro), dokler se ne zgosti in postane bolj svetle barve. Znova jo vlijemo v lonec. Kolačke položimo na rešetko in jih prelijemo z glazuro.
Marcipanovo testo
Marcipan gnetemo skupaj s kakavom v prahu, dokler ne dobimo testa enakomerne rjave barve. Marcipan tanko razvaljamo in z okroglim modelčkom za piškote oblikujemo marcipanovo testo. Motiv vtisnemo v marcipan z reliefnim valjarjem. Sacherjeve kolačke položimo na marcipanovo testo.
Za okras
Pečico segrejemo na 180 °C. Mandljeve lističe pečemo okrog 8 minut, da postanejo zlatorjave barve. Nato jih pustimo, da se ohladijo. Marelice nasekljamo na ploščice in jih položimo na kolačke. Mandljeve lističe posujemo po kolačkih.
Čokoladni cvetovi
Tabliranje čokolade
Čokolado stopimo na pari in dve tretjini zlijemo na marmornato ploščo. Razmažemo jo s paletnim nožem, dokler se temperatura ne spusti na 26 °C. Ohlajeno čokolado dodamo preostali čokoladi in vse skupaj dobro premešamo s hitrimi gibi.
sestavine
- Sacherjevi kolački60 g zmehčanega masla 60 g temne čokolade 20 g sladkorja v prahu 3 jajca 80 g sladkorja 60 g moke 150 g marelične marmeladeGlazura80 ml vode 225 g sladkorja 190 g temne čokoladeMarcipanovo testo100 g marcipana 1 žlica kakava v prahuZa okras75 g mandljevih lističev 6 polovic marelice iz konzerveČokoladni cvetovi100 g temne čokolade 1 žlica sladkorjaPotrebujemo še: modle za mafine maslo za mazanje modlov sito okrogli nazobčani model s premerom 8 cm papir za peko modelček za cvetove reliefni valjar
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem