Kozice z vanilijo

sestavine

  • Osnova za poširanje
  • 400 g velikih kozic
  • 1 vaniljev strok
  • ½  grobo nasekljane bele čebule
  • 2 stebli bazilike
  • 6 zrn črnega popra
  • 3 lovorovi listi
  • 3 sveži čiliji pequin
  • 3 stebla peteršilja
  • 1200ml vode
  • sol po okusu
  • Serviranje
  • 70 ml belega vina
  • 150 g neslanega masla, ohlajenega in narezanega na kockice
  • ¼ skodelice skuhanega mladega graha
  • 12 suhih rdečih čilijev pequin
  • ¼ skodelice črnega fižola, ki ste ga skuhali, odcedili in sprali
  • 8 mladih čebulic, ki ste jih na hitro blanširali
  • ½ šopka mlade bazilike

Priprava

  • Kozice olupite,neskuhano meso dajte v hladilnik, glave in lupine pa dajte v 25 cm široko kozico.
  • Vaniljev strok zarežite ob strani in postrgajte semena. Strok na grobo nasekljajte in ga dodajte v kozico z lupinami. Dodajte še preostale sestavine za poširanje in zavrite. Zmanjšajte in kuhajte še 5 minut, da se razvijejo okusi.
  • Medtem v 10 cm široki kozici zavrite belo vino z vaniljevimi semeni in pokuhajte na polovico.
  • Jušno osnovo spet zavrite in dodajte kozice. Osnova mora vreti, da bodo kozice čvrste. Kuhajte jih kakih 60 sekund, potem pa jih shranite na toplo.

Sorodni recepti

Poglej vse