Jetrca na opečencu
Recept je iz: Nathan Outlaw
1. V ponev vlijemo oljčno olje in dve minuti pražimo šalotko in česen.
2. Vlijemo vino madeira in portovec. Pustimo, da se reducira v sirup.
3. Prestavimo v skledo.
4. V čisti, zelo vroči ponvi pražimo piščančja jetrca. Približno minuto in pol. Obilno solimo in popramo.
5. Dodamo reducirano madeiro.
6. Mešanico iz ponve stresemo na desko za rezanje.
7. Dodamo sesekljan peteršilj ter vse skupaj dobro sesekljamo.
8. Postrežemo na opečencu.
sestavine
- 2 šalotki 2 stroka česna 50 ml madeire 50 ml portovca oljčno olje 12 piščančjih jeter sol črni poper 1 pest peteršilja popečen kruh
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Valentine Warner
Sendvič z ostrigami
Recepti Nathan Outlaw
Omleta z mesom rakovice
Recepti Nathan Outlaw
Palačinke s sladko koruzo, šunko in medom
Recepti Nenad Veljković
Jajčevec z marinirano ribo
Recepti Nenad Veljković
Rulada s špinačo in jajci
Recepti Nenad Veljković
Mini pice s tortiljo
Recepti Gordon Ramsay
Pikantni čatni
Recepti Filipa Vacondeus
“Fava-Rica”
Recepti Gordon Ramsay
Metuljčki z rikoto, panceto in grahom
Recepti Gordon Ramsay
Kiš s porom in panceto