Opis

1. V dve skledi ločimo beljake in rumenjake.

2. Rumenjakom dodamo moko in naredimo testo.

3. Vlijemo gosto sladko smetano.

4. Stepamo, dokler se nekoliko ne zgosti, damo ob stran.

5. Beljake stepemo v sneg.

6. Nasekljamo čili, peteršilj in sladko koruzo.

7. Dodamo jih testu.

8. Mešanici dodamo beljakov sneg.

9. Solimo in popramo.

10. V ponvi stopimo malo masla.

11. Zajamemo polno zajemalko zmesi.

12. Na obeh straneh spečemo do zlato rjave barve.

13. Hrustljavo popečemo slanino in postrežemo s palačinko. Pokapamo z medom.

 

sestavine

  • 2 jajci
  • 4 žlice samovzhajajoče moke
  • 200 ml goste sladke smetane
  • 2 zelena čilija
  • šopek peteršilja
  • maslo
  • 8 rezin mesnate slanine ali parmske šunke
  • med
  • sol in poper po želji

Sorodni recepti