Sendvič z ostrigami

Sendvič z ostrigami

Opis

Priprava majoneze

1.    V skledi zmešamo rumenjak, sok ene limone, zvrhano žlico dijonske gorčice, majonezo in mlet črni poper. Dobimo obogateno različico "domače majoneze".

2.    Drobno narežemo ¼ glavice belega zelja, ki mu primešamo majonezo, da dobimo zeljno solato.

 

Priprava ostrig

3.    V skledo ubijemo jajce in ga razžvrkljamo.

4.    Skodelico moke stresemo na krožnik in jo premešamo z grobo morsko soljo.

5.    V ločeni skledi zmešamo krušne drobtinice, timijan in drobno strte krhke kekse.

6.    Lupine odpremo in odstranimo meso ostrig.

7.    Ostrige povaljamo v moki, odvečno moko otresemo, jih povaljamo v jajcu in na koncu v mešanici z drobtinicami. Poskrbimo, da jih povsem prekrijemo z mešanico.

8.    Kumarice narežemo na dolge tanke rezine. Paradižnik narežemo na rezine, primerne za sendvič.

9.    Ostrige ocvremo v cvrtniku pri 170 °C ali v srednje veliki ponvi. V ponev vlijemo dovolj olja, da je globoko dva centimetra. Olje segrejemo na enako temperaturo kot v cvrtniku in ne pozabimo prilagajati velikosti plamena.

10.Žemlje prepolovimo.

11.Ostrige cvremo približno 3 minute oziroma do zlato rjave barve. Enkrat jih obrnemo. Pečene odložimo na papirnato brisačo, ki bo vpila odvečno maščobo.

12.Paradižnik posolimo.

13.Sestavimo sendvič. Najprej dodamo zeljno solato. Ne varčujemo z njo. Sledijo ostrige, kumarice, paradižnik in na koncu kapljica zelene omake "tabasco". Pokrijemo z drugo polovico žemlje in postrežemo.

 

 

sestavine

Majoneza

  • 1 rumenjak
  • 1 limona
  • 2 žlici dijonske gorčice
  • 2 žlici majoneze
  • črni poper po želji
  • 0.25 glavice belega zelja

Ostrige

  • 1 jajce
  • 1 skodelica moke
  • 100 g krušnih drobtinic
  • 1 velik ščep suhega timijana
  • 2 krhka keksa
  • 12 velikih ostrig
  • 1 velika vložena kumarica
  • 1.5 paradižnika
  • sončnično olje
  • zelena ali rdeča omaka "tabasco"
  • sol in poper po želji

Sorodni recepti