Sendvič z ostrigami

Priprava majoneze

1.    V skledi zmešamo rumenjak, sok ene limone, zvrhano žlico dijonske gorčice, majonezo in mlet črni poper. Dobimo obogateno različico "domače majoneze".

2.    Drobno narežemo ¼ glavice belega zelja, ki mu primešamo majonezo, da dobimo zeljno solato.

 

Priprava ostrig

3.    V skledo ubijemo jajce in ga razžvrkljamo.

4.    Skodelico moke stresemo na krožnik in jo premešamo z grobo morsko soljo.

5.    V ločeni skledi zmešamo krušne drobtinice, timijan in drobno strte krhke kekse.

6.    Lupine odpremo in odstranimo meso ostrig.

7.    Ostrige povaljamo v moki, odvečno moko otresemo, jih povaljamo v jajcu in na koncu v mešanici z drobtinicami. Poskrbimo, da jih povsem prekrijemo z mešanico.

8.    Kumarice narežemo na dolge tanke rezine. Paradižnik narežemo na rezine, primerne za sendvič.

9.    Ostrige ocvremo v cvrtniku pri 170 °C ali v srednje veliki ponvi. V ponev vlijemo dovolj olja, da je globoko dva centimetra. Olje segrejemo na enako temperaturo kot v cvrtniku in ne pozabimo prilagajati velikosti plamena.

10.Žemlje prepolovimo.

11.Ostrige cvremo približno 3 minute oziroma do zlato rjave barve. Enkrat jih obrnemo. Pečene odložimo na papirnato brisačo, ki bo vpila odvečno maščobo.

12.Paradižnik posolimo.

13.Sestavimo sendvič. Najprej dodamo zeljno solato. Ne varčujemo z njo. Sledijo ostrige, kumarice, paradižnik in na koncu kapljica zelene omake "tabasco". Pokrijemo z drugo polovico žemlje in postrežemo.

 

 

sestavine

  • Majoneza1 rumenjak 1 limona 2 žlici dijonske gorčice 2 žlici majoneze črni poper po želji 0.25 glavice belega zeljaOstrige1 jajce 1 skodelica moke 100 g krušnih drobtinic 1 velik ščep suhega timijana 2 krhka keksa 12 velikih ostrig 1 velika vložena kumarica 1.5 paradižnika sončnično olje zelena ali rdeča omaka "tabasco" sol in poper po želji

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse