Metuljčki z rikoto, panceto in grahom

Metuljčki z rikoto, panceto in grahom

Opis

Priprava

1. Testenine skuhamo v vreli slani vodi do "al dente", po navodilih na vrečki.

2. Panceto damo v vročo ponev, ki je dovolj velika, da bomo vanjo lahko dali še kuhane testenine. Panceto pražimo pet minut, dokler se malce ne zapeče. Potem dodamo česen in pražimo še minuto, da se česen zmehča, vendar še ne spremeni barve. Ugasnemo ogenj.

3. Tri minute pred tem, ko so testenine kuhane, jim dodamo grah, da ga dobro pogrejemo. Testenine dobro odcedimo. Prihranimo nekaj vode, v kateri so se kuhale.

4. Testenine in grah stresemo v ponev s panceto in na majhnem ognju vse dobro premešamo. Dodamo crème fraîche in mešamo, dokler se ne razpusti. Če je potrebno razredčiti, dodamo še žlico ali dve vode, v kateri so se kuhale testenine. Previdno vmešamo rikoto. Pokusimo in po potrebi še začinimo.

5. Metuljčke postrežemo vroče. Malce jih pokapamo z oljčnim oljem.

sestavine

Sestavine

  • 200 g testenin Barilla Farfalle
  • 125 g rezin dimljene pancete
  • 1 strok česna (nasekljana)
  • 100 g zamrznjenega graha
  • 3 žlica crème fraîche
  • 125 g rikote
  • oljčno olje
  • za pokapanje
  • morska sol in sveže mleti poper

Sorodni recepti