Opis

Priprava:

1. V suhi ponvi okrog dve minuti pražimo karijeve liste, kuminova, gorčična in koriandrova semena, dokler se ne razvijejo polni okusi. Paziti moramo, da jih je zažgemo. Dodamo ščep soli in suhe čilije.  Vlijemo malo olja in dodamo čebulo, ki jo pražimo minuto ali dve, dokler se ne zmehča.

2. Dodamo pasto tamarinde in sladkor. Na srednjem ognju kuhamo okrog dve minuti, da se raztopi sladkor. Vmešamo kokos.

3. Dodamo korenje in dobro premešamo. Pustimo, da zavre, nato zmanjšamo ogenj in pustimo počasi vreti 5–6 minut. Če je pregosto, dodamo 2–3 žlice vode. Pokusimo in po potrebi dodatno začinimo in sladkamo. Odstavimo z ognja.

4. Čatni takoj vlijemo v sterilizirane kozarce, ki jih zapremo. Čatni lahko takoj pojemo, v hladilniku pa ga lahko hranimo do enega meseca. Postrežemo s hladnim mesom ali sirom.

sestavine

Sestavine

  • 6 suhih karijevih listov
  • 1 žlička semen kumina
  • 2 žlički gorčičnih semen
  • 1 žlička koriandrovih semen
  • 3 suhi rdeči čili
  • oljčno olje
  • za praženje
  • 1 čebula (drobno narezana)
  • 3 stroki česna
  • narezana na tanke rezine
  • 4 žlice paste tamarinde ali namočene suhe tamarinde
  • 3 žlice sipkega sladkorja
  • 4 zvrhane žlice kokosove moke
  • 2 velika korenčka
  • olupljena in grobo naribana
  • morska sol in sveže mleti poper

Sorodni recepti