Dušena piščančja bedra z vinom in paradižnikom
Recept je iz: Silvia Colloca

Pečico
segrejemo na
V veliki težki ponvi ali ognjevarni posodi na srednjem do močnem ognju segrejemo oljčno olje. Dodamo česen in zelišča ter pražimo minuto do dve. Nato dodamo bedra ter jih na obeh straneh pečemo deset do dvanajst minut. Z vinom deglaziramo ponev in pustimo vreti minuto do dve, da alkohol izhlapi. Nato solimo.
Čez potresemo češnjev paradižnik. Nato ponev oziroma posodo s piščancem damo v pečico za dvajset ali petindvajset minut, da se piščanec speče do konca. Proti koncu pečenja pečico nastavimo na žar, da se piščanec lepo zapeče. Postrežemo vroče ali toplo z veliko kruha, ki ga pomakamo v božansko vinsko omako.
sestavine
- Sestavine4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja 4 stroki česna 3 vejice rožmarina 1 prgišče listkov origana 4 piščančja bedra 200 ml belega vina 250 g češnjevega paradižnika prepolovljenega hrustljav kruh za postrežbo
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Gabriele Sponza
Domača pica
Recepti Gabriele Sponza
Tacosi na mehiški način
Recepti Nenad Veljković
Irski golaž
Recepti Nenad Veljković
Som z limono
Recepti Nenad Veljković
Riž z zelenjavo
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami
Recepti Rachel Khoo
Pomarančni žele s kandiranim korenjem
Recepti Rachel Khoo
Gratinirane gobe in cvetača
Recepti BURGERJI Z GOVEDINO