Dušena piščančja bedra z vinom in paradižnikom

Pečico segrejemo na 220 °C (ventilatorsko na 200 °C).

V veliki težki ponvi ali ognjevarni posodi na srednjem do močnem ognju segrejemo oljčno olje. Dodamo česen in zelišča ter pražimo minuto do dve. Nato dodamo bedra ter jih na obeh straneh pečemo deset do dvanajst minut. Z vinom deglaziramo ponev in pustimo vreti minuto do dve, da alkohol izhlapi. Nato solimo.

Čez potresemo češnjev paradižnik. Nato ponev oziroma posodo s piščancem damo v pečico za dvajset ali petindvajset minut, da se piščanec speče do konca. Proti koncu pečenja pečico nastavimo na žar, da se piščanec lepo zapeče. Postrežemo vroče ali toplo z veliko kruha, ki ga pomakamo v božansko vinsko omako.

sestavine

  • Sestavine4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja 4 stroki česna 3 vejice rožmarina 1 prgišče listkov origana 4 piščančja bedra 200 ml belega vina 250 g češnjevega paradižnika prepolovljenega hrustljav kruh za postrežbo

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse