Cezarjeva solata s popečenim mladim zeljem
Recept je iz: Tom Kerridge
Naj bo mlado zelje tokrat drugače toplotno obdelano. Popecite mlado zelje in skupaj s Cezarjevo solato užijte ta obrok, kot bi ga sam Cezar.
sestavine
- 2 kosa mladega zelja
- CEZARJEV PRELIV:
- 200 g kakovostne majoneze
- ščepec soli
- 20 g dijonske gorčice
- 3 nasoljen inčuni, sesekljani
- 3 stroki česna, naribani
- 60 g fino naribanega parmezana
- sok 1 limone
- ¼ žličke zdrobljenega črnega popra
- 1-2 žlici mleka
- KRUTONI Z DROŽMI:
- 150 g kruha z drožmi, natrganega na koščke velikosti grižljaja
- 40 g stopljenega masla
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 strok česna, drobno nariban
- Ščepec soli
- 1 žlica peteršilja, drobno sesekljanega
- DEKORACIJA:
- 20 g parmezana za ribanje
- 8 soljenih inčunov
Priprava
- Segrejte žar. Zelje prerežite na pol skozi korenino, da ostane v dveh kosih.
- Zmešajte natrgan kruh, stopljeno maslo, olje in česen ter 15 minut pecite pod žarom, večkrat premešajte, da se enakomerno popeče.
- Zelje rahlo začinite z oljčnim oljem in soljo.
- Zelje položite na žar z ravno stranjo navzdol in pecite približno 8 minut, da se popeče in postane hrustljav.
- Zelje obrnite in poškropite z malo vode ter ga ohlapno pokrijte z alufolijo, da se zelje nekoliko skuha na pari.
- Ko je zelje pečeno, ga vzemite z žara. Pripravite preliv (zelje bo rahlo pekoče).
- V skledi zmešajte sol, česen, gorčico, inčune, parmezan in limonov sok. Po potrebi dodajte malo mleka.
- Za postrežbo zelje pokapljajte s prelivom.
- Čez potresite popečene krutone in inčune.
- Na koncu potresite z naribanim parmezanom in postrezite.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Michela Chiappa
Solata panzanella
Recepti Adam Liaw
Umai s kozicami
Recepti Nadiya Hussain
Solata z brstičnim ohrovtom
Recepti Michela Chiappa
Solata z limono, čičeriko, paradižnikom in kozjim sirom
Recepti Curtis Stone
Špargljeva solata s hrustljavo čičeriko
Recepti Curtis Stone
Solata z bazilikinim prelivom
Recepti Marcus Wareing
Solata iz buče in gob
Recepti Lora in Stoyan
Solata z grahom in slanino
Recepti Antonio in Gennaro
Solata z bresaolo
Recepti Lora in Stoyan
Solata s prekajeno postrvjo in sirom