Naj bo mlado zelje tokrat drugače toplotno obdelano. Popecite mlado zelje in skupaj s Cezarjevo solato užijte ta obrok, kot bi ga sam Cezar.

sestavine

  • 2 kosa mladega zelja
  • CEZARJEV PRELIV:
  • 200 g kakovostne majoneze
  • ščepec soli
  • 20 g dijonske gorčice
  • 3 nasoljen inčuni, sesekljani
  • 3 stroki česna, naribani
  • 60 g fino naribanega parmezana
  • sok 1 limone
  • ¼ žličke zdrobljenega črnega popra
  • 1-2 žlici mleka
  • KRUTONI Z DROŽMI:
  • 150 g kruha z drožmi, natrganega na koščke velikosti grižljaja
  • 40 g stopljenega masla
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 strok česna, drobno nariban
  • Ščepec soli
  • 1 žlica peteršilja, drobno sesekljanega
  • DEKORACIJA:
  • 20 g parmezana za ribanje
  • 8 soljenih inčunov

Priprava

  • Segrejte žar. Zelje prerežite na pol skozi korenino, da ostane v dveh kosih.
  • Zmešajte natrgan kruh, stopljeno maslo, olje in česen ter 15 minut pecite pod žarom, večkrat premešajte, da se enakomerno popeče.
  • Zelje rahlo začinite z oljčnim oljem in soljo.
  • Zelje položite na žar z ravno stranjo navzdol in pecite približno 8 minut, da se popeče in postane hrustljav.
  • Zelje obrnite in poškropite z malo vode ter ga ohlapno pokrijte z alufolijo, da se zelje nekoliko skuha na pari.
  • Ko je zelje pečeno, ga vzemite z žara. Pripravite preliv (zelje bo rahlo pekoče).
  • V skledi zmešajte sol, česen, gorčico, inčune, parmezan in limonov sok. Po potrebi dodajte malo mleka.
  • Za postrežbo zelje pokapljajte s prelivom.
  • Čez potresite popečene krutone in inčune.
  • Na koncu potresite z naribanim parmezanom in postrezite.

Sorodni recepti

Poglej vse