Opis

Solata s popečeno kumaro

Priprava

  1. To je odličen recept za kumare. Kumare olupite, vzdolžno razpolovite in položite na pladenj z ravno stranjo navzgor, potresite s soljo in pustite stati približno eno uro, saj s tem izločite vlago in jih tudi začinite.
  2. V skledi dobro premešajte odcejeno čičeriko z oljem, zelišči in začimbami.
  3. Čičeriko enakomerno razporedite na velik pekač in postavite na žar z nizko temperaturo. Pecite 30-40 minut, da se čičerika lepo popeče in postane hrustljava. Ko se prepeče, jo vzemite z žara in ohladite.
  4. Ko ste pripravljeni na peko kumar, vsako polovico osušite s papirnato brisačo.
  5. Prenesite jih na suh pladenj, pokapajte z malo repičnega olja in jih skupaj s halloumijem položite na vročo rešetko in pecite 3 do 4 minute, obrnite, pecite še 2 minuti in vzemite z žara.
  6. Položite jih na pladenj, prelijte s sokom limete in potresite s čilijevimi kosmiči. Kumare in halloumi narežite na koščke velikosti grižljaja in jih dajte v skledo.
  7. Dodajte malo oljčnega olja, zelišča, vloženi zeleni čili in vse skupaj premešajte.
  8. Začinite in postrezite s krhlji limete, da boste dobili dodaten pridih citrusov.

sestavine

  • 3 kumare
  • 2 žlički soli v kosmičih
  • 3 žlice repičnega olja
  • sok 1 limete
  • 1 žlička čilijevih kosmičev
  • 1 zavojček halloumija, narezanega na 6 rezin

HRUSTLJAVA ČIČERIKA:

  • 1 pločevinka odcejene čičerike
  • 3 žlice olivnega olja
  • ¼ žličke kumina
  • ½ žličke kajenskega popra
  • ½ žličke provansalskih zelišč

ZA POSTREŽBO:

  • ¼ šopka koriandra, grobo sesekljanega
  • ¼ šopka peteršilja, grobo sesekljanega
  • 3 vloženI zeleni čiliji, narezani na rezine
  • 2 limeti, narezani na krhlje

Sorodni recepti