• Svinjski gyrosRecepti
    Svinjski gyros

    Skrivnost gyrosa je, da meso v začimbah mariniramo vsaj dve uri. Ko je pečeno, ga položimo na kruh pita in dodamo omako tzatziki, paradižnik in čebulo.

  • Lososov teriyaki z rižem in zelenjavoRecepti
    Lososov teriyaki z rižem in zelenjavo

    Če je nočete pripraviti sami, uporabite kupljeno teriyaki omako, da nadomestite sojino omako, rjavi sladkor, mirin, česen in koruzni škrob.

  • Goveji fondi v riževih zvitkihRecepti
    Goveji fondi v riževih zvitkih

    Luke s svežimi sestavinami s tržnice ustvari jed, kjer sodelujejo vsi, saj si vsak zvije svoj rižev zavitek.

  • Losos z omako teriyaki in zelenjava v tempuriRecepti
    Losos z omako teriyaki in zelenjava v tempuri

    Na tanke rezine narezana zelenjava se spremeni v čudovite grižljaje tempure z rahlim in hrustljavim testom. Zelenjava se odlično poda k pečenemu lososu, domača omaka teriyaki pa poskrbi za pikantno-sl...

  • Jagnječji girosRecepti
    Jagnječji giros

    Ta vzhodnjaški giros iz ostankov jagnječje krače in z zamrznjenim krompirčkom znatno skrajša čas priprave. Tako lahko sami pripravite nekvašene kruhke zanj.

  • Skandinavske mesne krogliceRecepti
    Skandinavske mesne kroglice

    Zdaj lahko sami doma pripravite tradicionalne švedske mesne kroglice in kremno omako, okrašene z rezinami okisanih kumar in črnim poprom.

  • Palačinke z racoRecepti
    Palačinke z raco

    Palačinke z raco so klasična kitajska jed. Skrivnost hrustljavega račjega mesa (v našem primeru so to bedra) je v slanici in počasni kuhi.

  • Jagnječje kofte v solatnih listih z metinim jogurtomRecepti
    Jagnječje kofte v solatnih listih z metinim jogurtom

    Če se želite med peko jagnjetine na žaru pozabavati, pripravite mehke jagnječje kofte.