Solata iz špinače in endivije s slanino
Recept je iz: Sara La Fountain

Bogata hranilna solata za vse, ki imajo radi dobre okuse in izvrstno količino hranil.
sestavine
- 100 g mlade špinače
- 50 g listov endivije
- 6 rezin slanine
- 1 trdo kuhano jajce
- 80 g sira z modro plesnijo
- 300 g lisičk
- 1 ščepec karija
- 2 žlici olja
- Za preliv:
- 2 žlički dijonske gorčice
- 2 žlički jabolčnega soka
- 2 žlički belega balzamičnega kisa
- 1 žlička olja z okusom tartufov
- 50 ml olja
- sol
- poper
Priprava
- Za preliv v skledico zlijemo gorčico, jabolčni sok, kis in olje z okusom tartufov ter premešamo. Med mešanjem v tankem curku vlivamo olje. Na koncu začinimo s soljo in poprom.
- V segreto ponev vlijemo žlico olja in položimo rezine slanine. Popečemo jih na obeh straneh, dokler ne postanejo hrustljave. Vzamemo jih ven in položimo na papirnato brisačo.
- V drugo ponev vlijemo žlico olja in popečemo gobe. Potresemo jih s soljo, poprom in ščepcem karija. Premešamo.
- Na dno krožnika položimo list endivije, nanj pa špinačo. Naribamo sir z modro plesnijo in položimo rezine kuhanega jajca. Natrgamo slanino in potresemo z gobami. Solato prelijemo s prelivom in začinimo s poprom.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Michela Chiappa
Solata panzanella
Recepti Adam Liaw
Umai s kozicami
Recepti Nadiya Hussain
Solata z brstičnim ohrovtom
Recepti Michela Chiappa
Solata z limono, čičeriko, paradižnikom in kozjim sirom
Recepti Curtis Stone
Špargljeva solata s hrustljavo čičeriko
Recepti Curtis Stone
Solata z bazilikinim prelivom
Recepti Marcus Wareing
Solata iz buče in gob
Recepti Lora in Stoyan
Solata z grahom in slanino
Recepti Antonio in Gennaro
Solata z bresaolo
Recepti Lora in Stoyan
Solata s prekajeno postrvjo in sirom