Opis

Agrume olupimo, odstranimo beli del in izrežemo krhlje.

Ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake v skledi pomešamo s polovico sladkorja in šampanjca. Zmes stepamo na vodni kopeli, dokler rumenjak ne zakrkne. Ko zmes postane čvrsta, skledo odstranimo z vodne kopeli. 

Skledo postavimo v posodo z mrzlo vodo. Zmes stepamo, dokler se ne ohladi, približno 10 minut.

 

Smetano stepemo z drugo polovico sladkorja in jo previdno pomešamo z ohlajeno zmesjo. Nato vmešamo še preostali šampanjec.

Sadje razdelimo na krožnike in enakomerno prelijemo s šodojem.

Dodamo meto za okras in okus.

* Za pripravo jedi na vodni kopeli postavimo ognjevarno skledo v lonec s skoraj vrelo vodo na šibkem ognju. Tako preprečimo, da se šodo preveč segreje in zakrkne.


Agrume olupimo, odstranimo beli del in izrežemo krhlje.

Ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake v skledi pomešamo s polovico sladkorja in šampanjca. Zmes stepamo na vodni kopeli, dokler rumenjak ne zakrkne. Ko zmes postane čvrsta, skledo odstranimo z vodne kopeli. 

Skledo postavimo v posodo z mrzlo vodo. Zmes stepamo, dokler se ne ohladi, približno 10 minut.

 

Smetano stepemo z drugo polovico sladkorja in jo previdno pomešamo z ohlajeno zmesjo. Nato vmešamo še preostali šampanjec.

Sadje razdelimo na krožnike in enakomerno prelijemo s šodojem.

Dodamo meto za okras in okus.

* Za pripravo jedi na vodni kopeli postavimo ognjevarno skledo v lonec s skoraj vrelo vodo na šibkem ognju. Tako preprečimo, da se šodo preveč segreje in zakrkne.

sestavine

Sestavine:

  • 600 g agrumov
  • denimo grenivk
  • pomaranč
  • rdečih pomaranč
  • 8 jajc
  • 220 g mletega sladkorja
  • 450 ml šampanjca
  • 300 ml smetane
  • 1 šopek mete

Sorodni recepti