Rjavi raki v pivu z majonezo iz rjavega masla
Recept je iz: Adam Liaw
Rjavi raki v pivu z majonezo iz rjavega masla
sestavine
- 4 rjavi raki
- 2 žlici soli
- 2 žlici sladkorja
- 1 steklenica piva (najraje temni lager, vendar bo dobro katero koli pivo, ki ni preveč grenko)
- 2 limoni, prepolovljeni
- 1 šopek kopra, grobo natrgan
- 2-3 limone, narezane za serviranje
- hrustljav kruh, za serviranje
- Majoneza iz rjavega masla
- 200 g masla
- 100 ml olja grozdnih pečk (primerno je katero koli nevtralno olje)
- 2 rumenjaka
- 2 žlici limonovega soka
- ščepec soli
Priprava
- V zelo velikem loncu ali kotlu zavrite vodo. Dodajte sol, pivo, limone in koper.
- Za majonezo iz rjavega masla v manjši ponvi stopite maslo in kuhajte, dokler ne porjavi in dobi aromo po oreščkih. Ko maslo porjavi, dodajte olje grozdnih pečk, odstavite z ognja in pustite nekaj minut, da se rahlo ohladi.
- S paličnim mešalnikom zmešajte rumenjake in limonov sok, nato pa postopoma dodajajte porjavelo maslo, dokler ne nastane gosta majoneza.
- Za kuhanje rakov v zelo velikem loncu segrevajte 10 l vode, dokler ne začne uhajati para. Dodajte rake in zavrite. Vzemite rake iz vode in takoj postrezite z majonezo iz rjavega masla, rezinami limone in kruhom.
- Za popoln norveški sendvič z raki namažite kos kruha z veliko majoneze, nanjo naložite veliko količino rjavega mesa ali tomaleja (najbolje meso rakovice), nato dodajte kupček mesa iz klešč (najbolje meso raka) po vrhu.
- Opomba
- Rake pred kuhanjem hranite na ledu ali v zamrzovalniku 15-20 minut.
- Majoneza iz rjavega masla se bo strdila, ko se ohladi, kar je v redu, vendar jo je najbolje postreči takoj po pripravi.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Gabriele Sponza
Domača pica
Recepti Gabriele Sponza
Tacosi na mehiški način
Recepti Nenad Veljković
Irski golaž
Recepti Nenad Veljković
Som z limono
Recepti Nenad Veljković
Riž z zelenjavo
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami
Recepti Rachel Khoo
Pomarančni žele s kandiranim korenjem
Recepti Rachel Khoo
Gratinirane gobe in cvetača
Recepti BURGERJI Z GOVEDINO