Rjavi raki v pivu z majonezo iz rjavega masla

sestavine

  • 4 rjavi raki
  • 2 žlici soli
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 steklenica piva (najraje temni lager, vendar bo dobro katero koli pivo, ki ni preveč grenko)
  • 2 limoni, prepolovljeni
  • 1 šopek kopra, grobo natrgan
  • 2-3 limone, narezane za serviranje
  • hrustljav kruh, za serviranje
  • Majoneza iz rjavega masla
  • 200 g masla
  • 100 ml olja grozdnih pečk (primerno je katero koli nevtralno olje)
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici limonovega soka
  • ščepec soli

Priprava

  • V zelo velikem loncu ali kotlu zavrite vodo. Dodajte sol, pivo, limone in koper.
  • Za majonezo iz rjavega masla v manjši ponvi stopite maslo in ​​kuhajte, dokler ne porjavi in ​​dobi aromo po oreščkih. Ko maslo porjavi, dodajte olje grozdnih pečk, odstavite z ognja in pustite nekaj minut, da se rahlo ohladi.
  • S paličnim mešalnikom zmešajte rumenjake in limonov sok, nato pa postopoma dodajajte porjavelo maslo, dokler ne nastane gosta majoneza.
  • Za kuhanje rakov v zelo velikem loncu segrevajte 10 l vode, dokler ne začne uhajati para. Dodajte rake in zavrite. Vzemite rake iz vode in takoj postrezite z majonezo iz rjavega masla, rezinami limone in kruhom.
  • Za popoln norveški sendvič z raki namažite kos kruha z veliko majoneze, nanjo naložite veliko količino rjavega mesa ali tomaleja (najbolje meso rakovice), nato dodajte kupček mesa iz klešč (najbolje meso raka) po vrhu.
  • Opomba
  • Rake pred kuhanjem hranite na ledu ali v zamrzovalniku 15-20 minut.
  • Majoneza iz rjavega masla se bo strdila, ko se ohladi, kar je v redu, vendar jo je najbolje postreči takoj po pripravi.

Sorodni recepti

Poglej vse