Pomaka iz zasmojenih jajčevcev
Priprava

Površino pod plinskim gorilnikom zaščitimo z aluminijasto folijo. Prižgemo plin in jajčevce damo neposredno na plamen ter pustimo, da se zasmodijo.

S kleščami obračamo jajčevce, da jih zasmodimo z vseh strani.

Ko so jajčevci zasmojeni z vseh strani, jih damo na krožnik, da se ohladijo.

Ohlajene jajčevce prerežemo in z žlico izdolbemo vse meso. Odvečno tekočino odcedimo skozi cedilnik.

Česen stremo ali naribamo, ga vmešamo v meso jajčevcev skupaj z jogurtom, limoninim sokom, oljčnim oljem in soljo. Preden pomako postrežemo, jo potresemo z nasekljanim peteršiljem in semeni granatnega jabolka.

Kot prilogo ponudimo hrustljavi ploščati kruh.

sestavine

  • Sestavine2 majhna čvrsta jajčevca 1 strok česna 80 g jogurta 0.25 skodelice oljčnega olja 1 žlica limoninega soka 0.25 žličke soli majhen šopek peteršilja nasekljanega semena enega granatnega jabolka ploščati kruh

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse