Pomaka iz zasmojenih jajčevcev

Površino pod plinskim gorilnikom zaščitimo z aluminijasto folijo. Prižgemo plin in jajčevce damo neposredno na plamen ter pustimo, da se zasmodijo.
S kleščami obračamo jajčevce, da jih zasmodimo z vseh strani.
Ko so jajčevci zasmojeni z vseh strani, jih damo na krožnik, da se ohladijo.
Ohlajene jajčevce prerežemo in z žlico izdolbemo vse meso. Odvečno tekočino odcedimo skozi cedilnik.
Česen stremo ali naribamo, ga vmešamo v meso jajčevcev skupaj z jogurtom, limoninim sokom, oljčnim oljem in soljo. Preden pomako postrežemo, jo potresemo z nasekljanim peteršiljem in semeni granatnega jabolka.
Kot prilogo ponudimo hrustljavi ploščati kruh.
sestavine
- Sestavine2 majhna čvrsta jajčevca 1 strok česna 80 g jogurta 0.25 skodelice oljčnega olja 1 žlica limoninega soka 0.25 žličke soli majhen šopek peteršilja nasekljanega semena enega granatnega jabolka ploščati kruh
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Rudolph van Veen
Košarice s šunko in pistacijo
Recepti Donna Hay
Sufle s solato iz pečene pese
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Tulci s tunino kremo
Recepti Maksut Aşkar
Baklava s špinačo