Pečen hlastač s salso verde

sestavine

  • Salsa verde
  • 3 tomatili
  • 2 olupljena stroka česna
  • 3 žlice nasekljanega peteršilja
  • 3 žlice nasekljanega koriandra
  • 1 žlička origana
  • 3 sveži lovorovi listi (ali 1 suh)
  • 2 žlici nasekljanega čilija serrano
  • 60 ml oljčnega olja
  • 30 ml belega kisa
  • sol
  • Hlastač
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 x 80 g filejev hlastača, kožo zarežite ½ cm globoko
  • sol
  • Okras
  • ½ skodelice posušenih hibiskusovih cvetov, ki ste jih v topli vodi namakali 30 minut in precedili

Priprava

  • Tomatile popražite v suhi ponvi na srednjem ognju, da se omehčajo. Dajte jih na stran.
  • V možnarju strite česen in sol, potem pa dodajajte eno sestavino za salso za drugo in zdrobite, da se vsaka poveže. Začinite in dajte na stran.
  • 25 cm široko kozico segrejte na srednjem do močnem ognju, prilijte oljčno olje in potresite s soljo. Vanjo položite ribje fileje s kožo navzdol in gor položite ponev, da bo koža ravna. Zgornjo ponev odstranite čez dve minuti, potem pa ribo specite na dve tretjini (postala bo bela). Obrnite in specite do konca, kar pa ne traja dolgo.
  • Takoj postrezite s salso verde in okrasite s hibiskusovimi cvetovi.

Sorodni recepti

Poglej vse