Sorodna oddaja:Mehiška fiesta s Petrom KuruvitoOglejte si jo: Petek 20 September ob 14:30 | Petek 20 September ob 22:30

Priprava

  1. Tomatile popražite v suhi ponvi na srednjem ognju, da se omehčajo. Dajte jih na stran.
  2. V možnarju strite česen in sol, potem pa dodajajte eno sestavino za salso za drugo in zdrobite, da se vsaka poveže. Začinite in dajte na stran.
  3. 25 cm široko kozico segrejte na srednjem do močnem ognju, prilijte oljčno olje in potresite s soljo. Vanjo položite ribje fileje s kožo navzdol in gor položite ponev, da bo koža ravna. Zgornjo ponev odstranite čez dve minuti, potem pa ribo specite na dve tretjini (postala bo bela). Obrnite in specite do konca, kar pa ne traja dolgo.
  4. Takoj postrezite s salso verde in okrasite s hibiskusovimi cvetovi.

sestavine

Salsa verde

  • 3 tomatili
  • 2 olupljena stroka česna
  • 3 žlice nasekljanega peteršilja
  • 3 žlice nasekljanega koriandra
  • 1 žlička origana
  • 3 sveži lovorovi listi (ali 1 suh)
  • 2 žlici nasekljanega čilija serrano
  • 60 ml oljčnega olja
  • 30 ml belega kisa
  • sol

Hlastač

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 x 80 g filejev hlastača, kožo zarežite ½ cm globoko
  • sol

Okras

  • ½ skodelice posušenih hibiskusovih cvetov, ki ste jih v topli vodi namakali 30 minut in precedili

Sorodni recepti