Opis

Priprava:

Popečene rezine krompirja

  • V ponvi segrejemo 50 ml olja in rezine krompirja pečemo približno 10 minut, dokler ne pozlatijo in postanejo hrustljave. V zadnjih 5 minutah dodamo in vmešamo maslo.
  • Rezine krompirja začinimo z malce soli in popra.

 

Ocvrta polenovka

  • Preostalo olje segrejemo v globoki ponvi.
  • V skledi pomešamo moko, gustin in mineralno vodo.
  • Filete polenovke drugega za drugim povaljamo v testu. Ribe pečemo približno 6 minut, dokler ne pozlatijo.
  • S penovko ribe previdno poberemo iz olja iz jih odcedimo na krožniku, obloženim s papirnato brisačo.
  • Ocvrte ribe začinimo z malce soli in popra.

 

Zelenjavna solata

  • Korenček olupimo in narežemo na tanke rezine. Kumaro narežemo na rezine.
  • Redkvicam odrežemo zeleni del in jih narežemo na rezine.
  • Vložene čebulice razpolovimo.
  • Vse sestavine za solato pomešamo v skledi.

Remulada

•      Kapre drobno nasekljamo. Kisle kumarice narežemo na kockice. Drobnjak drobno nasekljamo.

•      Vse sestavine za omako pomešamo v skledi. Začinimo jo z malce soli in popra.


Priprava:

Popečene rezine krompirja

  • V ponvi segrejemo 50 ml olja in rezine krompirja pečemo približno 10 minut, dokler ne pozlatijo in postanejo hrustljave. V zadnjih 5 minutah dodamo in vmešamo maslo.
  • Rezine krompirja začinimo z malce soli in popra.

 

Ocvrta polenovka

  • Preostalo olje segrejemo v globoki ponvi.
  • V skledi pomešamo moko, gustin in mineralno vodo.
  • Filete polenovke drugega za drugim povaljamo v testu. Ribe pečemo približno 6 minut, dokler ne pozlatijo.
  • S penovko ribe previdno poberemo iz olja iz jih odcedimo na krožniku, obloženim s papirnato brisačo.
  • Ocvrte ribe začinimo z malce soli in popra.

 

Zelenjavna solata

  • Korenček olupimo in narežemo na tanke rezine. Kumaro narežemo na rezine.
  • Redkvicam odrežemo zeleni del in jih narežemo na rezine.
  • Vložene čebulice razpolovimo.
  • Vse sestavine za solato pomešamo v skledi.

Remulada

•      Kapre drobno nasekljamo. Kisle kumarice narežemo na kockice. Drobnjak drobno nasekljamo.

•      Vse sestavine za omako pomešamo v skledi. Začinimo jo z malce soli in popra.

sestavine

Sestavine:

  • 550 ml sončničnega olja
  • 800 g predkuhanih rezin krompirja
  • košček masla
  • 100 g moke
  • 50 g gustina
  • 150 ml mineralne vode
  • 400 filetov polenovke

Zelenjavna solata:

  • 1 korenček
  • 1 kumara
  • 1 šopek redkvic
  • 100 g vloženih čebulic
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja

Remulada:

  • 1 žlica kaper
  • 2 kisli kumarici
  • 0.5 šopka drobnjaka
  • 150 ml lahke majoneze
  • 250 ml belega vinskega kisa

Dodatne potrebščine:

  • papirnate brisače
  • penovka

Sorodni recepti