Opis

Pri pripravi rakovic je nujno, da poznamo osnovni trik. Ko jih damo kuhati v lonec, mora biti voda hladna. Nikoli vroča! Trik je v tem, da se voda segreva počasi skupaj z rakovicami. Zakaj? Če damo rakovice naravnost v vrelo vodo, je zelo verjetno, da jim bodo odpadle klešče.

Torej, prvi korak: rakovice damo v hladno vodo in pustimo, da zavre. Drug trik pa je, da lahko uporabimo vodo, v kateri so se kuhala jajca, za zgostitev namaza. Ko voda zavre, rakovice kuhamo še 15 minut.

Medtem ko se rakovice kuhajo, pripravimo majonezo. V skledo ubijemo dve jajci (odstranimo nekaj beljakov), dodamo gorčico in brizg oljčnega olja. Močno stepamo z metlico, dokler ne dobimo želene gostote. Med stepanjem lahko dodamo oljčno olje za redkejšo majonezo. Ko je ravno dovolj gosta, jo začinimo s ščepom soli in mletim poprom. Na koncu dodamo drobno nasekljane kisle kumarice in dobro premešamo.

Ko so rakovice kuhane, jih speremo s hladno vodo. Odpremo jih in odstranimo meso. Če rakovico udarimo po oklepu blizu glave, jo bomo zlahka odprli. Vse meso iz rakovice porabimo za namaz, tudi meso iz klešč. Da jih odpremo, potrebujemo majhno kladivo za rakovice. Vse meso vmešamo v domačo majonezo. Zdaj potrebujemo le še trdo kuhana jajca. Drobno jih nasekljamo in dodamo v mešanico. To je vse. Namaz z rakovico je pripravljen. Hranimo ga v hladilniku, dokler ga ne postrežemo. To je odlična predjed, ki jo postrežemo na majhnih opečencih ali domačem kruhu. Dober tek!


Pri pripravi rakovic je nujno, da poznamo osnovni trik. Ko jih damo kuhati v lonec, mora biti voda hladna. Nikoli vroča! Trik je v tem, da se voda segreva počasi skupaj z rakovicami. Zakaj? Če damo rakovice naravnost v vrelo vodo, je zelo verjetno, da jim bodo odpadle klešče.

 

Torej, prvi korak: rakovice damo v hladno vodo in pustimo, da zavre. Drug trik pa je, da lahko uporabimo vodo, v kateri so se kuhala jajca, za zgostitev namaza. Ko voda zavre, rakovice kuhamo še 15 minut.

Medtem ko se rakovice kuhajo, pripravimo majonezo. V skledo ubijemo dve jajci (odstranimo nekaj beljakov), dodamo gorčico in brizg oljčnega olja. Močno stepamo z metlico, dokler ne dobimo želene gostote. Med stepanjem lahko dodamo oljčno olje za redkejšo majonezo. Ko je ravno dovolj gosta, jo začinimo s ščepom soli in mletim poprom. Na koncu dodamo drobno nasekljane kisle kumarice in dobro premešamo.

Ko so rakovice kuhane, jih speremo s hladno vodo. Odpremo jih in odstranimo meso. Če rakovico udarimo po oklepu blizu glave, jo bomo zlahka odprli. Vse meso iz rakovice porabimo za namaz, tudi meso iz klešč. Da jih odpremo, potrebujemo majhno kladivo za rakovice. Vse meso vmešamo v domačo majonezo. Zdaj potrebujemo le še trdo kuhana jajca. Drobno jih nasekljamo in dodamo v mešanico. To je vse. Namaz z rakovico je pripravljen. Hranimo ga v hladilniku, dokler ga ne postrežemo. To je odlična predjed, ki jo postrežemo na majhnih opečencih ali domačem kruhu. Dober tek!

sestavine

Sestavine

  • 2 rakovici
  • 6 jajc
  • 2 žlički gorčice
  • kisle kumarice
  • oljčno olje
  • sol in poper

Sorodni recepti