Premešamo sestavine za testo. Moko in sladkor damo v veliko skledo ter začinimo s ščepom soli, timijanom in mletim poprom. Nato drugega za drugim dodamo jajca in dobro premešamo. Dodamo kvas in mešamo naprej, dokler ne dobimo enakomernega testa. Testo zdaj pregnetemo na delovni površini, ki smo jo pomokali. Testo smo dovolj pregnetli, ko se ne prijemlje več rok. Nato ga oblikujemo v kepo in ga damo v skledo. Pokrijemo ga s krpo in pustimo vzhajati 30 minut.

 

Začnemo pripravljati nadev, ki je pravzaprav paradižnikova omaka. V ponvi segrejemo nekaj oljčnega olja in na njem prepražimo nasekljan česen, narezano čebulo in lovorov list. Paradižnik narežemo in odstranimo semena. Po treh do petih minutah praženja česna in čebule dodamo pripravljen paradižnik. Dodamo še paradižnikovo kašo in zvrhano žličko sladkorja, da omilimo kislost paradižnika. Ko omaka začne vreti, prilijemo belo vino, pokrijemo in na majhnem ognju počasi kuhamo še 8 do 10 minut.

 

Medtem pripravimo suhe skuše. Odstranimo kosti in glave, da nam ostanejo samo fileti. Pokapamo jih z oljčnim olje in začinimo s timijanom, origanom in poprom.

 

Po 30 minutah vzhajanja testo vzamemo iz sklede in ga razdelimo na dva dela.  Razvlečemo polovico, da dobimo dovolj velik kos, ki bo prekril dno z oljčnim oljem namaščenega pekača. Po vrhu ga premažemo s paradižnikovo omako in obložimo s skušami. Razporedimo po vsej površini testa. Nato obloženo polovico pokrijemo z drugo polovico testa, ki ga dovolj razvlečemo, da prekrije pekač. Na koncu še pokapamo z oljčnim oljem, potresemo z origanom in damo v pečico, segreto na 200 ºC. Pečemo okrog 40 minut.

sestavine

  • Testo600 g moke 50 g sladkorja 4 jajca 1 dl mleka 15 g kvasa beli poper po okusu timijanNadev5.5 suhih skuš 3 paradižniki 1 skodelica paradižnikove kaše 1 čebula 4.5 strokov česna 1 lovorov list 1.5 kozarca belega vina sol sladkor beli poper timijan origano oljčno olje

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse