Poznate Kirsten Tibballs? Priznana avstralska slaščičarka in čokoladna mojstrica je znana po svojih edinstvenih in ustvarjalnih sladicah ter svojem znanju o čokoladi. Sedaj pa lahko njene okuse preizkusite tudi vi - vabimo vas, da si pogledate recept in ga poskusite pripraviti kar doma!

sestavine

  • GANACHE IZ BELE ČOKOLADE:
  • 270 g smetane za kuhanje s 35% maščobe (A)
  • 1 žlička vaniljeve paste
  • 25 g tekoče glukoze
  • 190 g kakovostne bele čokolade s 28 % kakava
  • 395 g smetane za kuhanje s 35 % maščobe (B)
  • ČOKOLADNI BISKVIT:
  • 90 g mletega sladkorja
  • 4 jajca sobne temperature
  • 55 g navadne moke
  • 30 g kakava v prahu
  • sladkor v prahu za posip
  • SESTAVLJANJE:
  • 1 košarica jagod, narezanih na četrtine (ali osmine, če so velike)
  • sladkor v prahu za posip

Priprava

  • Ganache iz bele čokolade
  • 1. Dajte smetano (A), vaniljo in tekočo v glukozo v kozico ter zavrite.
  • 2. Dajte čokolado v skledo in jo prelijte s smetano. Dobro zmešajte.
  • 3. Dodajte smetano (B) in premešajte.
  • 4. Prekrijte ganache s plastično folijo, ki naj se dotika površine, in ga dajte v hladilnik za vsaj šest ur.
  • Čokoladni biskvit
  • 1. Popršite pekač, velik 240 mm x 370 mm, z rastlinskim oljem v spreju. Obložite dno in stranice s papirjem za peko.
  • 2. Ogrejte pečico na 190 °C z vključenim ventilatorjem.
  • 3. V skledi mešalnika z nastavkom za stepanjem stepajte sladkor in jajca pet minut, da dobite rahlo, puhasto zmes.
  • 4. Medtem presejte moko in kakav v prahu na papir za peko.
  • 5. Ko postane mešanica sladkorja in jajc svetla in zračna, ji postopoma dodajte suhe sestavine in jih vsakič nežno vmešajte.
  • 6. Vlijte maso v pekač in jo enakomerno razporedite. Pazite, da pri tem ne izgubite preveč zraka.
  • 7. Pecite v predhodno segreti pečici 7–8 minut. Ob rahlem pritisku se mora biskvit vrniti v prvotno obliko.
  • 8. Čisto krpo rahlo zmočite, jo razprostrite po delovni površini in potrosite s sladkorjem.
  • 9. Še vroč biskvit prestavite na krpo s sladkorjem. Nežno odstranite papir za peko.
  • 10. Preložite konec krpe čez biskvit in ga tesno zvijte. Pustite, da se ohladi na sobni temperaturi.
  • Sestavljanje
  • 1. Prestavite ganache iz bele čokolade v posodo mešalnika z nastavkom za stepanje in stepajte, dokler ne dosežete konsistence, primerne za brizganje.
  • 2. Nežno odvijte čokoladni biskvit in ga prenesite na papir za peko.
  • 3. Tri četrtine ganacha enakomerno razporedite po biskvitu, na tisti strani, v katero boste zvijali, pa pustite 10-milimetrski rob.
  • 4. Preostanek ganacha spravite v hladilnik.
  • 5. Enakomerno razporedite dve tretjini narezanih jagod po ganachu.
  • 6. S pomočjo papirja za peko dvignite biskvit in ga čim tesneje zvijte.
  • 7. Položite ravnilo na papir za peko tja, kjer se stikata oba konca, in ga nagnite proti spodnjemu koncu rulade. Pritisnite na ravnilo, medtem pa vlecite spodnji del papirja za peko, da dobite tesen zvitek.
  • 8. Dajte rulado za 30 minut v hladilnik, potem pa z vročim nožem odrežite oba konca.
  • 9. Preložite rulado na servirni pladenj.
  • 10. S toplo žličko nakapajte preostali ganache po vrhu rulade.
  • 11. Razporedite preostale jagode po ganachu in posujte rulado s sladkorjem v prahu.

Sorodni recepti

Poglej vse