Sorodna oddaja:Mehiška fiesta s Petrom KuruvitoOglejte si jo: Petek 20 September ob 14:30 | Petek 20 September ob 22:30

Priprava

  1. Svinjino narežite na 3 cm velike kocke. Stresite jo v srednje veliko kozico s preostalimi sestavinami in prekrijte z vodo. Zavrite in zmanjšajte ogenj.
  2. Počasi kuhajte, da se skoraj vsa tekočina pokuha. Mešajte, da bo meso enakomerno prekrito. Ko se začne meso lepiti, kozico umaknite z ognja in ohladite.
  3. Ko se meso ohladi, ga nadrobite z roko ali pa narežite, če hočete manj vlaken. Preden ga postrežete, v ponvi segrejte mast, da se začne kaditi, potem pa dodajte polovico mesa. Pecite, dokler ni povsod hrustljavo (ne pecite ga predolgo, da se ne izsuši). Takoj postrezite s toplimi koruznimi tortiljami, salso, okisanim zeljem in solato z bučkinimi cvetovi.
  4. Za salso čilije obrišite in rahlo segrejte v ponvi na rastlinskem olju. Popražite jih, dokler ne zadišijo in malce potemnijo (10 do 20 sekund).
  5. V manjšo kozico dajte paradižnike, jih prekrijte z vodo in zavrite. Kuhajte 4 do 5 minut, da se omehčajo, potem pa jih umaknite z ognja.
  6. Čilije, paradižnik, česen in sol dajte v blender, potem pa dodajte dovolj vode od paradižnikov, da prekrijejo čilije. Zmiksajte do gladkega in prestavite v skledo. Dodajte drobno nasekljano belo čebulo.
  7. Za hitro okisano zelje vse sestavine zmešajte in pustite stati vsaj 30 minut, preden boste postregli.

sestavine

Carnite

  • 1 kg svinjskega plečeta z maščobo
  • 1 drobno nasekljana bela čebula
  • 3 na tanke rezine narezani stroki česna
  • 1 žlička mletega kumina
  • 1 lovorov list
  • sok 1 pomaranče
  • 2 žlički soli
  • voda, da vse prekrije
  • 2 žlici svinjske ali račje masti za dušenje
  • 2 žlici svinjske ali račje masti za serviranje

Salsa s čiliji arból

  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 6-10 čilijev arból
  • 1 strok česna
  • 2 paradižnika
  • voda po potrebi
  • ½ žličke soli

Na hitro okisano zelje

  • 2 skodelici fino naribanega zelja
  • sok 3 limet
  • 100 ml belega kisa
  • 100 ml vode
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička sladkorja
  • 2 žlici svežega nasekljanega koriandra

Solata s cvetovi bučk

  • 12 cvetov bučk brez pecljev in prašnikov
  • 100 g sveže solate (na primer mlade špinače ali rukole)
  • 3 žlice popraženih bučnih semen
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • morska sol po okusu
  • črn poper

Za serviranje

  • 600 g  toplih koruznih tortilj

Sorodni recepti