Carnite s salso
Recept je iz: Peter Kuruvita
Carnite s salso
sestavine
- Carnite
- 1 kg svinjskega plečeta z maščobo
- 1 drobno nasekljana bela čebula
- 3 na tanke rezine narezani stroki česna
- 1 žlička mletega kumina
- 1 lovorov list
- sok 1 pomaranče
- 2 žlički soli
- voda, da vse prekrije
- 2 žlici svinjske ali račje masti za dušenje
- 2 žlici svinjske ali račje masti za serviranje
- Salsa s čiliji arból
- 1 žlica rastlinskega olja
- 6-10 čilijev arból
- 1 strok česna
- 2 paradižnika
- voda po potrebi
- ½ žličke soli
- Na hitro okisano zelje
- 2 skodelici fino naribanega zelja
- sok 3 limet
- 100 ml belega kisa
- 100 ml vode
- 1 žlička soli
- 1 žlička sladkorja
- 2 žlici svežega nasekljanega koriandra
- Solata s cvetovi bučk
- 12 cvetov bučk brez pecljev in prašnikov
- 100 g sveže solate (na primer mlade špinače ali rukole)
- 3 žlice popraženih bučnih semen
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- morska sol po okusu
- črn poper
- Za serviranje
- 600 g toplih koruznih tortilj
Priprava
- Svinjino narežite na 3 cm velike kocke. Stresite jo v srednje veliko kozico s preostalimi sestavinami in prekrijte z vodo. Zavrite in zmanjšajte ogenj.
- Počasi kuhajte, da se skoraj vsa tekočina pokuha. Mešajte, da bo meso enakomerno prekrito. Ko se začne meso lepiti, kozico umaknite z ognja in ohladite.
- Ko se meso ohladi, ga nadrobite z roko ali pa narežite, če hočete manj vlaken. Preden ga postrežete, v ponvi segrejte mast, da se začne kaditi, potem pa dodajte polovico mesa. Pecite, dokler ni povsod hrustljavo (ne pecite ga predolgo, da se ne izsuši). Takoj postrezite s toplimi koruznimi tortiljami, salso, okisanim zeljem in solato z bučkinimi cvetovi.
- Za salso čilije obrišite in rahlo segrejte v ponvi na rastlinskem olju. Popražite jih, dokler ne zadišijo in malce potemnijo (10 do 20 sekund).
- V manjšo kozico dajte paradižnike, jih prekrijte z vodo in zavrite. Kuhajte 4 do 5 minut, da se omehčajo, potem pa jih umaknite z ognja.
- Čilije, paradižnik, česen in sol dajte v blender, potem pa dodajte dovolj vode od paradižnikov, da prekrijejo čilije. Zmiksajte do gladkega in prestavite v skledo. Dodajte drobno nasekljano belo čebulo.
- Za hitro okisano zelje vse sestavine zmešajte in pustite stati vsaj 30 minut, preden boste postregli.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Rudolph van Veen
Košarice s šunko in pistacijo
Recepti Donna Hay
Sufle s solato iz pečene pese
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami
Recepti Rachel Khoo
Pomarančni žele s kandiranim korenjem
Recepti Rachel Khoo
Gratinirane gobe in cvetača
Recepti BURGERJI Z GOVEDINO