Na Barbadosu ocvrto ribo običajno postrežejo z rižem, testeninami ali krompirjem, tukaj pa kuhar predlaga, da jo postrežemo z mangovo solato, ki še vedno ohranja ves barbadoški duh. Svež mango, limetin sok in pekoč čili se odlično podajo k ocvrti ribi.

sestavine

  • 1 rdeča paprika, odstranjena semena in membrane, narezana na večje kose
  • 1 zelena paprika, odstranjena semena in membrane, narezana na večje kose
  • 1 zrel mango, olupljen in narezan na kocke
  • ½ kumare, razpolovljene po dolžini, brez semen, narezane na večje kose
  • 3 mlade čebule, drobno narezane
  • 1 majhen šopek bazilike ali mete, obrani listi grobo nasekljani
  • 1 limeta, sok
  • 3 žličke pekoče čilijeve omake
  • sol in črni poper po okusu

Priprava

  • 1. Pripravljena solata naj stoji 20 minut.
  • 2. Sestavine dajte v veliko skledo in jih nežno premešajte. Solato pustite stati na sobni temperaturi 20 minut, da se okusi povežejo.

Sorodni recepti

Poglej vse