Solata s kvinojo
Recept je iz: Rachel Allen

Pečico segrejemo na 200 stopinj. V pekaču pomešamo bučne kose, timijanove vejice in oljčno olje. Vse začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom. Zmes damo v pečico in jo pečemo od 30 do 40 minut, dokler se buča ne zmehča in malce karamelizira ob robovih. Pekač vzamemo iz pečice in ga postavimo na stran. Vodo, zelenjavno osnovo ali piščančjo osnovo vlijemo v kozico, ki je na srednjem ognju, in počakamo da zavre. Nato vanjo stresemo kvinojo, solimo in popramo. Ogenj zmanjšamo, kvinojo pokrijemo in jo kuhamo 10 do 12 minut, dokler kvinoja ne vsrka tekočine in se zmehča. Mandlje stresemo na pekač in ga damo v pečico. Pečemo jih pet minut, po dveh minutah in pol pa jih pretresemo. Mandlje vzamemo iz pečice in jih grobo nasekljamo.
Ko se kvinoja skuha, jo stresemo v skledo. Dodamo kose pečene muškatne buče, nasekljane popražene mandlje, narezan feta sir in nasekljan peteršilj. Pokusimo in po potrebi dodamo sol ter sveže zmlet črni poper. Solato postrežemo toplo ali pri sobni temperaturi.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. V pekaču pomešamo bučne kose, timijanove vejice in oljčno olje. Vse začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom. Zmes damo v pečico in jo pečemo od 30 do 40 minut, dokler se buča ne zmehča in malce karamelizira ob robovih. Pekač vzamemo iz pečice in ga postavimo na stran. Vodo, zelenjavno osnovo ali piščančjo osnovo vlijemo v kozico, ki je na srednjem ognju, in počakamo da zavre. Nato vanjo stresemo kvinojo, solimo in popramo. Ogenj zmanjšamo, kvinojo pokrijemo in jo kuhamo 10 do 12 minut, dokler kvinoja ne vsrka tekočine in se zmehča. Mandlje stresemo na pekač in ga damo v pečico. Pečemo jih pet minut, po dveh minutah in pol pa jih pretresemo. Mandlje vzamemo iz pečice in jih grobo nasekljamo.
Ko se kvinoja skuha, jo stresemo v skledo. Dodamo kose pečene muškatne buče, nasekljane popražene mandlje, narezan feta sir in nasekljan peteršilj. Pokusimo in po potrebi dodamo sol ter sveže zmlet črni poper. Solato postrežemo toplo ali pri sobni temperaturi.
sestavine
- Sestavine500 g muškatne buče 10 vejic timijana 50 ml oljčnega olja morska sol in sveže mleti črni poper 190 ml vode zelenjavne osnove ali piščančje osnove 125 g kvinoje 50 g oluščenih mandljev 100 g feta sira 4 žlice nasekljanega svežega peteršilja
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jolanta (Joli) Delibozova
Solata s poširanimi jajci
Recepti Sara La Fountain
Solata iz špinače in endivije s slanino
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Korenčkova solata z ingverjem
Recepti Rachel Allen
Solata s pečeno muškatno bučo in kruhki
Recepti Skutin sufle z mariniranimi agrumi in karamelno omako
Recepti Antonio in Gennaro
Solata z bresaolo
Recepti Gabriele Sponza
Solata caprese s koromačem
Recepti Gabriele Sponza
Solata roka
Recepti Nadia in Merijn
Tople maroške solate
Recepti Donna Hay
Solata iz popečenih paradižnikov