Solata s kvinojo

Pečico segrejemo na 200 stopinj. V pekaču pomešamo bučne kose, timijanove vejice in oljčno olje. Vse začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom. Zmes damo v pečico in jo pečemo od 30 do 40 minut, dokler se buča ne zmehča in malce karamelizira ob robovih. Pekač vzamemo iz pečice in ga postavimo na stran. Vodo, zelenjavno osnovo ali piščančjo osnovo vlijemo v kozico, ki je na srednjem ognju, in počakamo da zavre. Nato vanjo stresemo kvinojo, solimo in popramo. Ogenj zmanjšamo, kvinojo pokrijemo in jo kuhamo 10 do 12 minut, dokler kvinoja ne vsrka tekočine in se zmehča. Mandlje stresemo na pekač in ga damo v pečico. Pečemo jih pet minut, po dveh minutah in pol pa jih pretresemo. Mandlje vzamemo iz pečice in jih grobo nasekljamo.

Ko se kvinoja skuha, jo stresemo v skledo. Dodamo kose pečene muškatne buče, nasekljane popražene mandlje, narezan feta sir in nasekljan peteršilj. Pokusimo in po potrebi dodamo sol ter sveže zmlet črni poper. Solato postrežemo toplo ali pri sobni temperaturi.


Pečico segrejemo na 200 stopinj. V pekaču pomešamo bučne kose, timijanove vejice in oljčno olje. Vse začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom. Zmes damo v pečico in jo pečemo od 30 do 40 minut, dokler se buča ne zmehča in malce karamelizira ob robovih. Pekač vzamemo iz pečice in ga postavimo na stran. Vodo, zelenjavno osnovo ali piščančjo osnovo vlijemo v kozico, ki je na srednjem ognju, in počakamo da zavre. Nato vanjo stresemo kvinojo, solimo in popramo. Ogenj zmanjšamo, kvinojo pokrijemo in jo kuhamo 10 do 12 minut, dokler kvinoja ne vsrka tekočine in se zmehča. Mandlje stresemo na pekač in ga damo v pečico. Pečemo jih pet minut, po dveh minutah in pol pa jih pretresemo. Mandlje vzamemo iz pečice in jih grobo nasekljamo.

Ko se kvinoja skuha, jo stresemo v skledo. Dodamo kose pečene muškatne buče, nasekljane popražene mandlje, narezan feta sir in nasekljan peteršilj. Pokusimo in po potrebi dodamo sol ter sveže zmlet črni poper. Solato postrežemo toplo ali pri sobni temperaturi.

sestavine

  • Sestavine500 g muškatne buče 10 vejic timijana 50 ml oljčnega olja morska sol in sveže mleti črni poper 190 ml vode zelenjavne osnove ali piščančje osnove 125 g kvinoje 50 g oluščenih mandljev 100 g feta sira 4 žlice nasekljanega svežega peteršilja

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse