Solata caprese s koromačem
Recept je iz: Gabriele Sponza

Odlična italijanska solata z dodatkom kravjega sira, paradižnika in pesta!
sestavine
- 3 glavice koromača
- 4 rezine kravjega sira
- 3 paradižniki
- Za pesto:
- 1 šopek peteršilja
- 3 žlice naribanega parmezana
- 1 strok česna
- 1 skodelica oljčnega olja
- sol
- poper
Priprava
- Z glavic koromača odrežemo zeleni del in jih prepolovimo. Odstranimo trdi del spodnje strani vsake polovice. Koromač narežemo na tanke rezine.
- V ponev vlijemo dve do tri žlice oljčnega olja in dodamo narezani koromač. Začinimo s soljo in poprom. Koromač na srednjem ognju popražimo do mehkega. Občasno premešamo.
- Za pesto liste peteršilja natrgamo v mešalnik. Dodamo olupljen strok česna, nariban parmezan in oljčno olje. Zmeljemo, vendar ne povsem. Pesto ne sme biti ne tekoč ne gost. Pokusimo in po potrebi dodamo sol. Pesto zlijemo v skledico in nekaj časa pustimo počivati.
- Zrele paradižnike narežemo na rezine in jih razporedimo na podolgovat krožnik. Sir narežemo na kockice in potresemo po paradižniku. Na obe strani paradižnika stresemo koromač. Na koncu pesto z žlico prelijemo po solati.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Michela Chiappa
Solata panzanella
Recepti Adam Liaw
Umai s kozicami
Recepti Nadiya Hussain
Solata z brstičnim ohrovtom
Recepti Michela Chiappa
Solata z limono, čičeriko, paradižnikom in kozjim sirom
Recepti Curtis Stone
Špargljeva solata s hrustljavo čičeriko
Recepti Curtis Stone
Solata z bazilikinim prelivom
Recepti Marcus Wareing
Solata iz buče in gob
Recepti Lora in Stoyan
Solata z grahom in slanino
Recepti Antonio in Gennaro
Solata z bresaolo
Recepti Lora in Stoyan
Solata s prekajeno postrvjo in sirom