Solata caprese s koromačem

Odlična italijanska solata z dodatkom kravjega sira, paradižnika in pesta!

sestavine

  • 3 glavice koromača
  • 4 rezine kravjega sira
  • 3 paradižniki
  • Za pesto:
  • 1 šopek peteršilja
  • 3 žlice naribanega parmezana
  • 1 strok česna
  • 1 skodelica oljčnega olja
  • sol
  • poper

Priprava

  • Z glavic koromača odrežemo zeleni del in jih prepolovimo. Odstranimo trdi del spodnje strani vsake polovice. Koromač narežemo na tanke rezine.
  • V ponev vlijemo dve do tri žlice oljčnega olja in dodamo narezani koromač. Začinimo s soljo in poprom. Koromač na srednjem ognju popražimo do mehkega. Občasno premešamo.
  • Za pesto liste peteršilja natrgamo v mešalnik. Dodamo olupljen strok česna,  nariban parmezan in oljčno olje. Zmeljemo, vendar ne povsem. Pesto ne sme biti ne tekoč ne gost. Pokusimo in po potrebi dodamo sol. Pesto zlijemo v skledico in nekaj časa pustimo počivati.
  • Zrele paradižnike narežemo na rezine in jih razporedimo na podolgovat krožnik. Sir narežemo na kockice in potresemo po paradižniku. Na obe strani paradižnika stresemo koromač. Na koncu pesto z žlico prelijemo po solati.

Sorodni recepti

Poglej vse