Solata caprese s koromačem

Solata caprese s koromačem

Opis

Priprava:

1. Z glavic koromača odrežemo zeleni del in jih prepolovimo. Odstranimo trdi del spodnje strani vsake polovice. Koromač narežemo na tanke rezine.

2. V ponev vlijemo dve do tri žlice oljčnega olja in dodamo narezani koromač. Začinimo s soljo in poprom. Koromač na srednjem ognju popražimo do mehkega. Občasno premešamo.

3. Za pesto liste peteršilja natrgamo v mešalnik. Dodamo olupljen strok česna,  nariban parmezan in oljčno olje. Zmeljemo, vendar ne povsem. Pesto ne sme biti ne tekoč ne gost. Pokusimo in po potrebi dodamo sol. Pesto zlijemo v skledico in nekaj časa pustimo počivati.

4. Zrele paradižnike narežemo na rezine in jih razporedimo na podolgovat krožnik. Sir narežemo na kockice in potresemo po paradižniku. Na obe strani paradižnika stresemo koromač. Na koncu pesto z žlico prelijemo po solati.

sestavine

  • 3 glavice koromača
  • 4 rezine kravjega sira
  • 3 paradižniki

Za pesto

  • 1 šopek peteršilja
  • 3 žlice naribanega parmezana
  • 1 strok česna
  • 1 skodelica oljčnega olja
  • sol
  • poper

Sorodni recepti