Solata iz popečenih paradižnikov
Recept je iz: Donna Hay
Način priprave:
1. Dva velika paradižnika prerežemo na pol in z žlico izdolbemo notranjost.
2. Paradižnik damo v pekač z odprtino navzgor. Na dno vsake polovice damo nekaj listov bazilike, nanjo pa do polovice naložimo bivoljo mocarelo. Paradižnik pečemo 3 do 4 minute v predhodno segreti pečici.
3. V skledo damo prepečenec, liste rukole, kos pršuta, pasto iz oliv in pečeni paradižnik. Paradižnik posolimo in popramo. Na koncu solato prelijemo z oljčnim oljem.
sestavine
- 2 paradižnika 12 listov bazilike 2 kroglici bivolje mocarele 4 prepečenci pasta iz oliv kos pršuta 1 pest rukole sol poper oljčno olje
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jolanta (Joli) Delibozova
Solata s poširanimi jajci
Recepti Sara La Fountain
Solata iz špinače in endivije s slanino
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Korenčkova solata z ingverjem
Recepti Rachel Allen
Solata s pečeno muškatno bučo in kruhki
Recepti Skutin sufle z mariniranimi agrumi in karamelno omako
Recepti Antonio in Gennaro
Solata z bresaolo
Recepti Gabriele Sponza
Solata caprese s koromačem
Recepti Gabriele Sponza
Solata roka
Recepti Nadia in Merijn
Tople maroške solate
Recepti Nadia in Merijn
Solata tabule