Solata s poširanimi jajci
Recept je iz: Jolanta (Joli) Delibozova
Priprava:
1. Paprike narežemo na drobne kockice. Skledico prekrijemo s kosom plastične folije in oblikujemo vdolbino. Vanjo nakapamo malo oljčnega olja in dodamo kockice zelenjave ter začimbe. Ubijemo jajce in ga previdno zlijemo čez zelenjavo, da ne razbijemo rumenjak.
2. Folijo zapremo v culico in jo zvežemo z nitko. Lahko uporabimo dve plasti folije, da bo trdnejše. Na enak način pripravimo tudi druge culice.
3. Vodo vlijemo v lonec in zavremo, nato pa dodamo jajca. Kuhamo 5 do 6 minut ali malo več, odvisno od tega, kako trd rumenjak hočemo.
4. Jajca ohladimo v hladni vodi. Folijo previdno odvijemo in jih vzamemo ven.
5. Solato natrgamo v skledo. Premešamo vse sestavine za preliv in z njim začinimo solato. Postrežemo s poširanimi jajci.
sestavine
- Sestavine za 2 porciji1 sveža zelena solataZa preliv0.5 limone 1 žlica gorčice 3 žlice oljčnega olja solZa poširanje4 jajca 0.25 zelene paprike 0.25 rdeče paprike timijan drobnjak origano 1 žlica oljčnega olja
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Sara La Fountain
Solata iz špinače in endivije s slanino
Recepti Antonio in Gennaro
Solata z bresaolo
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Korenčkova solata z ingverjem
Recepti Rachel Allen
Solata s pečeno muškatno bučo in kruhki
Recepti Skutin sufle z mariniranimi agrumi in karamelno omako
Recepti Gabriele Sponza
Solata caprese s koromačem
Recepti Gabriele Sponza
Solata roka
Recepti Donna Hay
Solata iz popečenih paradižnikov
Recepti Nadia in Merijn
Tople maroške solate
Recepti Nadia in Merijn
Solata tabule