Opis

Priprava:

1. Paprike narežemo na drobne kockice. Skledico prekrijemo s kosom plastične folije in oblikujemo vdolbino. Vanjo nakapamo malo oljčnega olja in dodamo kockice zelenjave ter začimbe. Ubijemo jajce in ga previdno zlijemo čez zelenjavo, da ne razbijemo rumenjak.

2. Folijo zapremo v culico in jo zvežemo z nitko. Lahko uporabimo dve plasti folije, da bo trdnejše. Na enak način pripravimo tudi druge culice.

3. Vodo vlijemo v lonec in zavremo, nato pa dodamo jajca. Kuhamo 5 do 6 minut ali malo več, odvisno od tega, kako trd rumenjak hočemo.

4. Jajca ohladimo v hladni vodi. Folijo previdno odvijemo in jih vzamemo ven.

5. Solato natrgamo v skledo. Premešamo vse sestavine za preliv in z njim začinimo solato. Postrežemo s poširanimi jajci.

sestavine

Sestavine za 2 porciji

  • 1 sveža zelena solata

Za preliv

  • 0.5 limone
  • 1 žlica gorčice
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol

Za poširanje

  • 4 jajca
  • 0.25 zelene paprike
  • 0.25 rdeče paprike
  • timijan
  • drobnjak
  • origano
  • 1 žlica oljčnega olja

Sorodni recepti