SOLATA IZ POPEČENEGA KROMPIRJA IN RADIČA S PRELIVOM IZ GORČICE IN PEHTRANA

SOLATA IZ POPEČENEGA KROMPIRJA IN RADIČA S PRELIVOM IZ GORČICE IN PEHTRANA

sestavine

  • Za solatni preliv:
  • 1 šalotka, nasekljana
  • 1/4 skodelice belega vinskega kisa
  • ščepec grobe morske soli
  • 2 žlici svežega pehtrana, nasekljanega
  • 2 žlici dijonske gorčice
  • 1/3 skodelice oljčnega olja
  • Priprava solate:
  • 2 krompirja, oprana in razrezana na koščke, velike 2,5 cm
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1/2 žličke grobe morske soli
  • 1/2 žličke sveže mletega črnega popra
  • 1/2 glave radiča, narezane na 2 kosa

Priprava

  • Žar segrejte na srednje visoko temperaturo.
  • Priprava solatnega preliva:
  • V posodo srednje velikosti dajte nasekljano šalotko, kis, sol, pehtran in gorčico. Vanjo vlijte olje, medtem pa ves čas mešajte. Postavite na stran.
  • Priprava solate:
  • Krompir položite v velik kos aluminijaste folije, pokapajte z 1 žlico oljčnega olja in začinite z 1/4 žličke soli in 1/4 žličke popra. Nato ovijte krompir s folijo, da ustvarite velik paketek. Dajte ga neposredno na žar in pecite 30 minut, vmes pa zavit krompir enkrat obrnite.
  • V veliki skledi začinite radič z 2 žlicama oljčnega olja, 1/4 žličke soli in 1/4 žličke popra. Pecite ga po tri minute na vsaki strani. Odstranite ga z žara in ga razrežite na centimetrske rezine.
  • Odstranite krompir z žara in pazljivo odprite folijo, saj je v notranjosti vroča para. Prestavite ga v solatno skledo, ga zmešajte z narezanim radičem in prelijte s pripravljenim prelivom.

Sorodni recepti

Poglej vse