Pikantna pita iz buče
Recept je iz: Rudolph van Veen

Način priprave:
- Testo pripravimo s pomočjo multipraktika ali mešalnika tako, da sestavine dodajamo po naslednjem vrstnem redu – moka, pecilni prašek, maslo, sirni namaz, kis, voda in sol. Ko se sestavine dobro pomešajo, na hitro umesimo testo z rokami. Zavijemo ga s prozorno folijo in ga pustimo v hladilniku najmanj pol ure.
- Za polnilo v pekaču, prekritem s papirjem za peko, spečemo bučo, čebulo in česen, narezane na debele kose. Posujemo jih z začimbami, zelenjavo pečemo deset minut.
- Testo vzamemo iz hladilnika in ga na tanko razvaljamo. Testo damo v model za peko /mora biti plitev/ in s topo stranjo noža odrežemo višek. Z vilicami rahlo prebodemo testo. Na testo damo pečeno zelenjavo in oreščke. Vse to prelijemo z zmesjo jajc, smetane, malo viskija in narezanega drobnjaka. Pito pečemo okrog 25 minut pri 210 stopinjah.
sestavine
- Za testo130 g sirnega namaza ščepec soli 285 g moke 1.5 žličke kisa 170 g masla 3 žlice hladne vodeZa nadev4 jajca 75 g ameriških oreškov /pekan/ 2 stroka česna 1 žlička muškatnega oreščka 500 g buče 1 žlica viskija 200 ml smetane 1 žlička cimeta 1 glava čebule
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rudolph van Veen
Teksaško-mehiški koruzni kruh
Recepti Rudolph van Veen
Enostaven štrudelj s češnjami
Recepti Rudolph van Veen
Švicarska rolada s čokolado in kavo
Recepti Rudolph van Veen
Avstrijski šarkelj z banano in kokosom
Recepti Rudolph van Veen
Italijanska krompirjeva solata
Recepti Rudolph van Veen
Torta z jogurtom in s pomarančami
Recepti Rudolph van Veen
Pite s sladko čebulo in figami
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladni tartufi z bloody mary
Recepti Rudolph van Veen
Torta z limonino kremo in s čokolado
Recepti Rudolph van Veen
Slana torta z olivami