Pikantna pita iz buče

Pikantna pita iz buče

Opis

Način priprave:

  1. Testo pripravimo s pomočjo multipraktika ali mešalnika tako, da sestavine dodajamo po naslednjem vrstnem redu – moka, pecilni prašek, maslo, sirni namaz, kis, voda in sol. Ko se sestavine dobro pomešajo, na hitro umesimo testo z rokami. Zavijemo ga s prozorno folijo in ga pustimo v hladilniku najmanj pol ure.
  2. Za polnilo v pekaču, prekritem s papirjem za peko, spečemo bučo, čebulo in česen, narezane na debele kose. Posujemo jih z začimbami, zelenjavo pečemo deset minut.
  3. Testo vzamemo iz hladilnika in ga na tanko razvaljamo. Testo damo v model za peko /mora biti plitev/ in s topo stranjo noža odrežemo višek. Z vilicami rahlo prebodemo testo. Na testo damo pečeno zelenjavo in oreščke. Vse to prelijemo z zmesjo jajc, smetane, malo viskija in narezanega drobnjaka. Pito pečemo okrog 25 minut pri 210 stopinjah.

 

 

sestavine

Za testo

  • 130 g sirnega namaza
  • ščepec soli
  • 285 g moke
  • 1.5 žličke kisa
  • 170 g masla
  • 3 žlice hladne vode

Za nadev

  • 4 jajca
  • 75 g ameriških oreškov /pekan/
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička muškatnega oreščka
  • 500 g buče
  • 1 žlica viskija
  • 200 ml smetane
  • 1 žlička cimeta
  • 1 glava čebule

Sorodni recepti