Pite s sladko čebulo in figami
Recept je iz: Rudolph van Veen
Pite s sladko čebulo in figami:
pečico predhodno segrejemo na 200 ºC.
Čebulo olupimo in nasekljamo.
Fige narežemo kar se da drobno.
V skledi pomešamo čebulo, fige in marelično marmelado ter začinimo z malce soli in sveže mletega popra.
Jajce razžvrkljamo v skledici.
Ploščice listnatega testa položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Premažemo jih z jajcem.
Ploščice listnatega testa nadevamo z mešanico čebule in fig. Robove pustimo proste.
Nad ploščicami razdrobimo kozji sir.
Pite pečemo v pečici približno 15 minut do zlatorjavega in hrustljavega.
Mladi krompir s timijanom:
V ponvi segrejemo olje, dodamo krompir in ga pečemo približno 10 minut do zlatorjavega in hrustljavega.
Timijan osmukamo. Dodamo ga krompirju in pečemo še približno 4 minute.
Krompir začinimo z malce soli in sveže mletega popra.
Solata:
Češnjeve paradižnike prepolovimo.
V skledi pomešamo rukolo, češnjev paradižnik in malce ekstra deviškega oljčnega olja. Začinimo z malce soli in sveže mletega popra.
Postrežba:
Mladi krompir s timijanom in solato razdelimo po krožnikih. Postrežemo s pito s sladko čebulo in figami.
sestavine
- Pite s sladko čebulo in figami4 sladke čebule 100 g suhih fig 2 žlici marelične marmelade 1 jajce 8 ploščic listnatega testa 150 g mehkega kozjega sira brez skorjeMladi krompir s timijanom oljčno olje za peko 500 g kuhanega mladega krompirja 5 vejice timijanaSolata250 g češnjevega paradižnika 75 g rukole ekstra deviško oljčno oljeDodatne potrebščine papir za peko čopič
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo