Opis
Pite s sladko čebulo in figami:
pečico predhodno segrejemo na 200 ºC.
Čebulo olupimo in nasekljamo.
Fige narežemo kar se da drobno.
V skledi pomešamo čebulo, fige in marelično marmelado ter začinimo z malce soli in sveže mletega popra.
Jajce razžvrkljamo v skledici.
Ploščice listnatega testa položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Premažemo jih z jajcem.
Ploščice listnatega testa nadevamo z mešanico čebule in fig. Robove pustimo proste.
Nad ploščicami razdrobimo kozji sir.
Pite pečemo v pečici približno 15 minut do zlatorjavega in hrustljavega.
Mladi krompir s timijanom:
V ponvi segrejemo olje, dodamo krompir in ga pečemo približno 10 minut do zlatorjavega in hrustljavega.
Timijan osmukamo. Dodamo ga krompirju in pečemo še približno 4 minute.
Krompir začinimo z malce soli in sveže mletega popra.
Solata:
Češnjeve paradižnike prepolovimo.
V skledi pomešamo rukolo, češnjev paradižnik in malce ekstra deviškega oljčnega olja. Začinimo z malce soli in sveže mletega popra.
Postrežba:
Mladi krompir s timijanom in solato razdelimo po krožnikih. Postrežemo s pito s sladko čebulo in figami.
sestavine
Pite s sladko čebulo in figami
- 4 sladke čebule
- 100 g suhih fig
- 2 žlici marelične marmelade
- 1 jajce
- 8 ploščic listnatega testa
- 150 g mehkega kozjega sira brez skorje
Mladi krompir s timijanom
- oljčno olje za peko
- 500 g kuhanega mladega krompirja
- 5 vejice timijana
Solata
- 250 g češnjevega paradižnika
- 75 g rukole
- ekstra deviško oljčno olje
Dodatne potrebščine
- papir za peko
- čopič