Pite s sladko čebulo in figami

Pite s sladko čebulo in figami

Opis

Priprava

Pite s sladko čebulo in figami:

pečico predhodno segrejemo na 200 ºC.

Čebulo olupimo in nasekljamo.

Fige narežemo kar se da drobno.

V skledi pomešamo čebulo, fige in marelično marmelado ter začinimo z malce soli in sveže mletega popra.

Jajce razžvrkljamo v skledici.

Ploščice listnatega testa položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Premažemo jih z jajcem.

Ploščice listnatega testa nadevamo z mešanico čebule in fig. Robove pustimo proste.

Nad ploščicami razdrobimo kozji sir.

Pite pečemo v pečici približno 15 minut do zlatorjavega in hrustljavega.

 

Mladi krompir s timijanom:

V ponvi segrejemo olje, dodamo krompir in ga pečemo približno 10 minut do zlatorjavega in hrustljavega.

Timijan osmukamo. Dodamo ga krompirju in pečemo še približno 4 minute.

Krompir začinimo z malce soli in sveže mletega popra.


Solata:

Češnjeve paradižnike prepolovimo.

V skledi pomešamo rukolo, češnjev paradižnik in malce ekstra deviškega oljčnega olja. Začinimo z malce soli in sveže mletega popra.

 

Postrežba:

Mladi krompir s timijanom in solato razdelimo po krožnikih. Postrežemo s pito s sladko čebulo in figami.

sestavine

Pite s sladko čebulo in figami

  • 4 sladke čebule
  • 100 g suhih fig
  • 2 žlici marelične marmelade
  • 1 jajce
  • 8 ploščic listnatega testa
  • 150 g mehkega kozjega sira brez skorje

Mladi krompir s timijanom

  • oljčno olje za peko
  • 500 g kuhanega mladega krompirja
  • 5 vejice timijana

Solata

  • 250 g češnjevega paradižnika
  • 75 g rukole
  • ekstra deviško oljčno olje

Dodatne potrebščine

  • papir za peko
  • čopič

Sorodni recepti