Pite s sladko čebulo in figami
Priprava

Pite s sladko čebulo in figami:

pečico predhodno segrejemo na 200 ºC.

Čebulo olupimo in nasekljamo.

Fige narežemo kar se da drobno.

V skledi pomešamo čebulo, fige in marelično marmelado ter začinimo z malce soli in sveže mletega popra.

Jajce razžvrkljamo v skledici.

Ploščice listnatega testa položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Premažemo jih z jajcem.

Ploščice listnatega testa nadevamo z mešanico čebule in fig. Robove pustimo proste.

Nad ploščicami razdrobimo kozji sir.

Pite pečemo v pečici približno 15 minut do zlatorjavega in hrustljavega.

 

Mladi krompir s timijanom:

V ponvi segrejemo olje, dodamo krompir in ga pečemo približno 10 minut do zlatorjavega in hrustljavega.

Timijan osmukamo. Dodamo ga krompirju in pečemo še približno 4 minute.

Krompir začinimo z malce soli in sveže mletega popra.


Solata:

Češnjeve paradižnike prepolovimo.

V skledi pomešamo rukolo, češnjev paradižnik in malce ekstra deviškega oljčnega olja. Začinimo z malce soli in sveže mletega popra.

 

Postrežba:

Mladi krompir s timijanom in solato razdelimo po krožnikih. Postrežemo s pito s sladko čebulo in figami.

sestavine

  • Pite s sladko čebulo in figami4 sladke čebule 100 g suhih fig 2 žlici marelične marmelade 1 jajce 8 ploščic listnatega testa 150 g mehkega kozjega sira brez skorjeMladi krompir s timijanom oljčno olje za peko 500 g kuhanega mladega krompirja 5 vejice timijanaSolata250 g češnjevega paradižnika 75 g rukole ekstra deviško oljčno oljeDodatne potrebščine papir za peko čopič

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse