Teksaško-mehiški koruzni kruh
Recept je iz: Rudolph van Veen

Način priprave:
1. Slanino narežemo na majhne kockice in jo prepražimo na močnem ognju v ponvi z malo olja. Potem kockice odcedimo na papirnati brisači.
2. V eno skledo stresemo obe vrsti moke, pecilni prašek, sladkor in kajunske začimbe. Premešamo.
3. V drugi skledi zmešamo jajci, olje, mleko (namesto svežega mleka lahko uporabimo tudi tekoči jogurt) in javorjev sirup, ki ga lahko nadomestimo z medom.
4. Suhe sestavine dodamo k tekočim in previdno premešamo.
5. Dodamo koščke slanine, koruzo in narezan čedar, toda malo sira shranimo za posipanje. Premešamo.
6. Z oljem namažemo okrogel pekač in vanj stresemo zmes za kruh. Zmes pritisnemo in poravnamo. Potresemo z malo čedarja. Kruh pečemo 25 minut pri 180 stopinjah.
sestavine
- 150 g slanine 160 g moke 140 g koruzne moke 7 g pecilnega praška 1 žlica kajunskih začimb 25 g sladkorja 2 jajci 55 ml sončničnega olja 130 ml svežega mleka 50 g javorjevega sirupa 215 g zamrznjene koruze 75 g sira čedar
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rudolph van Veen
Enostaven štrudelj s češnjami
Recepti Rudolph van Veen
Švicarska rolada s čokolado in kavo
Recepti Rudolph van Veen
Avstrijski šarkelj z banano in kokosom
Recepti Rudolph van Veen
Italijanska krompirjeva solata
Recepti Rudolph van Veen
Torta z jogurtom in s pomarančami
Recepti Rudolph van Veen
Pite s sladko čebulo in figami
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladni tartufi z bloody mary
Recepti Rudolph van Veen
Torta z limonino kremo in s čokolado
Recepti Rudolph van Veen
Slana torta z olivami
Recepti Rudolph van Veen
Tanka pita z lešniki