Teksaško-mehiški koruzni kruh

Način priprave:

1. Slanino narežemo na majhne kockice in jo prepražimo na močnem ognju v ponvi z malo olja. Potem kockice odcedimo na papirnati brisači.

2. V eno skledo stresemo obe vrsti moke, pecilni prašek, sladkor in kajunske začimbe. Premešamo.

3. V drugi skledi zmešamo jajci, olje, mleko (namesto svežega mleka lahko uporabimo tudi tekoči jogurt) in javorjev sirup, ki ga lahko nadomestimo z medom.

4. Suhe sestavine dodamo k tekočim in previdno premešamo.

5. Dodamo koščke slanine, koruzo in narezan čedar, toda malo sira shranimo za posipanje. Premešamo.

6. Z oljem namažemo okrogel pekač in vanj stresemo zmes za kruh. Zmes pritisnemo in poravnamo. Potresemo z malo čedarja. Kruh pečemo 25 minut pri 180 stopinjah.

sestavine

  • 150 g slanine 160 g moke 140 g koruzne moke 7 g pecilnega praška 1 žlica kajunskih začimb 25 g sladkorja 2 jajci 55 ml sončničnega olja 130 ml svežega mleka 50 g javorjevega sirupa 215 g zamrznjene koruze 75 g sira čedar

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse