Teksaško-mehiški koruzni kruh

Teksaško-mehiški koruzni kruh

Opis

Način priprave:

1. Slanino narežemo na majhne kockice in jo prepražimo na močnem ognju v ponvi z malo olja. Potem kockice odcedimo na papirnati brisači.

2. V eno skledo stresemo obe vrsti moke, pecilni prašek, sladkor in kajunske začimbe. Premešamo.

3. V drugi skledi zmešamo jajci, olje, mleko (namesto svežega mleka lahko uporabimo tudi tekoči jogurt) in javorjev sirup, ki ga lahko nadomestimo z medom.

4. Suhe sestavine dodamo k tekočim in previdno premešamo.

5. Dodamo koščke slanine, koruzo in narezan čedar, toda malo sira shranimo za posipanje. Premešamo.

6. Z oljem namažemo okrogel pekač in vanj stresemo zmes za kruh. Zmes pritisnemo in poravnamo. Potresemo z malo čedarja. Kruh pečemo 25 minut pri 180 stopinjah.

sestavine

  • 150 g slanine
  • 160 g moke
  • 140 g koruzne moke
  • 7 g pecilnega praška
  • 1 žlica kajunskih začimb
  • 25 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 55 ml sončničnega olja
  • 130 ml svežega mleka
  • 50 g javorjevega sirupa
  • 215 g zamrznjene koruze
  • 75 g sira čedar

Sorodni recepti