Italijanska krompirjeva solata
Priprava

Kuhanje krompirja:

V loncu zavremo soljeno vodo.

Krompir narežemo na enake kocke. Kuhamo ga približno 10 minut.

Odlijemo vodo in krompir odcedimo na papirnati brisači.

 

Klobasice:

V ponev zlijemo olje in klobasice pečemo približno 10 minut do zlatorjavega.

Narežemo jih na rezine.

 

Lešnikov pesto:

Lešnike pražimo približno 5 minut v suhi ponvi.

Česen olupimo.

Baziliko, lešnike, parmezan in oljčno olje zmeljemo s paličnim mešalnikom, da dobimo pesto.  

Pesto začinimo z malce soli in sveže mletega popra.

 

Italijanska krompirjeva solata:

V loncu zavremo soljeno vodo.

Brokoli narežemo na majhne cvetove. Kuhamo ga približno 2 minuti. Odcedimo ga in oplaknemo ter ohladimo z mrzlo vodo.

Češnjeve paradižnike prepolovimo.

Čebulo olupimo in narežemo na polobroče.

V veliki skledi pomešamo krompir, lešnikov pesto, brokoli, češnjev paradižnik, rdečo čebulo in rukolo.

Postrežba:

Italijansko krompirjevo solato in klobasice razdelimo na krožnike.

sestavine

  • Italijanska krompirjeva solata800 g voskastega krompirja 1 brokoli 250 g češnjevega paradižnika 1 rdeča čebula 75 g rukoleKlobasice oljčno olje za peko 4 klobasiceLešnikov pesto65 g lešnikov 1 strok česna 1 šopek bazilike 100 g parmezana 60 ml ekstra deviškega oljčnega oljaDodatne potrebščine palični mešalnik papirnate brisače

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse