Torta z limonino kremo in s čokolado
Recept je iz: Rudolph van Veen

1. Za limonino kremo stopimo maslo. Limone operemo in dobro posušimo ter jim naribamo lupino. Nato izcedimo sok.
2. V skledi stepemo jajca s sladkorjem. Dodamo limonin sok, naribano lupino in stopljeno maslo ter premešamo. Zmes zlijemo v lonec in segrejemo na šibkem ognju ter mešamo tri minute. Krema mora postati gladka. Kremo prelijemo v kozarec in ko se ohladi damo v hladilnik, da se zgosti.
3. Za biskvit stopimo maslo. Beljake rahlo stepemo z mešalnikom. Nato dodamo pol količine sladkorja in stepemo v trd sneg. V stekleni skledi stepemo rumenjake s preostalim sladkorjem in jih pokuhamo na vodni kopeli (pomembno je, da voda v loncu ne zavre), dokler ne postanejo svetlejši in gostejši.
4. Stepene rumenjake dodamo stepenim beljakom in previdno premešamo s kuhalnico. Nato dodamo moko in stopljeno maslo. Previdno premešamo.
5. Dva okrogla modla dobro namastimo in jima dno prekrijemo s papirjem za peko. Vanju razdelimo zmes in zgladimo. Biskvita pečemo 20 minut v predhodno segreti pečici pri 180 stopinjah.
6. Za čokoladno glazuro smetano vlijemo v lonec in pustimo, da zavre. Čokolado narežemo na drobno in jo dodamo v skledo. Čokolado zalijemo z vročo smetano in dodamo jabolčno melaso. Mešamo, dokler zmes ne postane gladka. Prestavimo jo v kovinski pekač in pustimo v hladilniku eno uro ter jo občasno premešamo.
7. Ko se biskvita ohladita, ju vzamemo iz modlov in jima odlepimo papir za peko. Enega postavimo na vrtljivo stojalo za torto. Nanesemo dovolj limonine kreme in jo enakomerno zgladimo. Dodamo drugi biskvit in rahlo pritisnemo. Nanesemo limonino kremo in jo razmažemo v tanko plast.
8. Čokoladno glazuro premešamo in jo zlijemo na torto. Razmažemo jo po vsej površini torte, po vrhu in ob strani. Glazuro dobro zgladimo tako, da stojalo obračamo in si pomagamo s paletnim nožem.
9. Torto okrasimo z ostružki bele čokolade in malo naribane limonine lupine.
sestavine
- Za limonino kremo120 g masla 3 bio limone 3 jajca 230 g sladkorjaZa biskvit50 g masla 4 beljaki 100 g sladkorja 6 rumenjakov 100 g mokeZa čokoladno kremo450 g temne čokolade 635 ml sladke smetane 1 žlička jabolčne melaseZa okras naribana lupina ene bio limone 30 g bele čokolade
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rudolph van Veen
Teksaško-mehiški koruzni kruh
Recepti Rudolph van Veen
Enostaven štrudelj s češnjami
Recepti Rudolph van Veen
Švicarska rolada s čokolado in kavo
Recepti Rudolph van Veen
Avstrijski šarkelj z banano in kokosom
Recepti Rudolph van Veen
Italijanska krompirjeva solata
Recepti Rudolph van Veen
Torta z jogurtom in s pomarančami
Recepti Rudolph van Veen
Pite s sladko čebulo in figami
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladni tartufi z bloody mary
Recepti Rudolph van Veen
Slana torta z olivami
Recepti Rudolph van Veen
Tanka pita z lešniki