Slana torta z olivami

Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)

sestavine

  • SLANA TORTA Z OLIVAMI:
  • 2 fileta inčunov
  • 2 žlici na soncu sušenih paradižnikov
  • 300 g moke
  • 9 g pecilnega praška
  • 2 veliki jajci
  • 300 ml pinjenca
  • 80 ml oljčnega olja
  • 100 g zelenih oliv
  • 50 g pinjol
  • POMAKA S PESTOM:
  • 3 žlice kremnega sira
  • 1 žlica pesta
  • 1 žlica majoneze
  • DRUGO:
  • okrogel pekač za torto
  • maslo za mastitev

Priprava

  • Slana torta z olivami:
  • 1. Pečico segrejemo na 180 ºC. Fileta inčunov in suhi paradižnik nasekljamo. V skledi zmešamo moko in pecilni prašek. Začinimo z malce soli in sveže mletega popra. V drugi skledi zmešamo jajca, pinjenec in oljčno olje. Nato združimo obe mešanici v gladko testo. Vmešamo olive, inčune in suhi paradižnik. Namastimo pekač za torto in po njem razporedimo testo. Potresemo s pinjolami in pečemo okrog 25 minut.
  • Pomaka s pestom:
  • 2. Premešamo vse sestavine in postrežemo s slano torto z olivami.

Sorodni recepti

Poglej vse