Opis

Priprava

Slana torta z olivami:

Pečico segrejemo na 180 ºC. Fileta inčunov in suhi paradižnik nasekljamo. V skledi zmešamo moko in pecilni prašek. Začinimo z malce soli in sveže mletega popra. V drugi skledi zmešamo jajca, pinjenec in oljčno olje. Nato združimo obe mešanici v gladko testo. Vmešamo olive, inčune in suhi paradižnik. Namastimo pekač za torto in po njem razporedimo testo. Potresemo s pinjolami in pečemo okrog 25 minut.

 

Pomaka s pestom:

Premešamo vse sestavine in postrežemo s slano torto z olivami.

sestavine

Slana torta z olivami

  • 2 fileta inčunov
  • 2 žlici na soncu sušenih paradižnikov
  • 300 g moke
  • 9 g pecilnega praška
  • 2 veliki jajci
  • 300 ml pinjenca
  • 80 ml oljčnega olja
  • 100 g zelenih oliv
  • 50 g pinjol

Pomaka s pestom

  • 3 žlice kremnega sira
  • 1 žlica pesta
  • 1 žlica majoneze

Drugo

  • okrogel pekač za torto
  • maslo za mastitev

Sorodni recepti