Torta z jogurtom in s pomarančami

Način priprave:

1. Za peno namočimo liste želatine v skledo s hladno vodo. Čez 10 do 15 minut jih vzamemo iz vode in prestavimo v kozico. Segrejemo in mešamo, dokler se želatina ne stopi.

2. V skledi razbijemo jogurt. Malo ga dodamo v želatino in premešamo. Potem mešanico zlijemo v preostali jogurt. Dodamo limonov sok in sladkor v prahu. Premešamo.

3. Smetano rahlo stepemo. Dodamo jo v mešanico z jogurtom, premešamo in peno pustimo v hladilniku eno uro.

4. Za oblat z mešalnikom rahlo stepemo beljake. Dodamo pol sladkorja in nadaljujemo s stepanjem, dokler ne dobimo goste pene. Rumenjake stepamo na vodni kopeli z drugo polovico sladkorja. Nato dodamo stepene beljake v stepene rumenjake in s kuhalnico previdno mešamo. Dodamo moko in premešamo. Na koncu dodamo stopljeno maslo.

5. Model s premičnim dnom namažemo z maslom in vanj vsujemo zmes. Oblat pečemo v predhodno segreti pečici približno 20 minut pri 180 stopinjah.

6. Pomaranče filtriramo nad skledo. Narežemo jih na koščke, lupino odstranimo. V sok od pomaranč, ki smo ga zbrali med čiščenjem, dodamo marelično marmelado in premešamo. Dodamo tudi koščke pomaranč in jih dobro premešamo z mešanico soka in marmelade.

7. Ohlajeno torto vzamemo iz modla in jo obrnemo. Peno nadevamo v vrečko z gladkim nastavkom. Naredimo plast pene enake debeline kot oblat, tako da s spiralnimi gibi začnemo v sredini.

8. Koščke pomaranče zložimo čez peno, pri tem pazimo na smer. Potresemo s pistacijami.

sestavine

  • Za oblate2 beljaka 50 g sladkorja 3 rumenjaki 50 g moke 25 g stopljenega maslaZa jogurtovo peno3 lističi želatine 300 ml sladke smetane 300 g jogurta 100 g sladkorja v prahu 1 limonaZa okras3 pomaranče žlica marelične marmelade žlica pistacij

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse