Torta z jogurtom in s pomarančami

Torta z jogurtom in s pomarančami

Opis

Način priprave:

1. Za peno namočimo liste želatine v skledo s hladno vodo. Čez 10 do 15 minut jih vzamemo iz vode in prestavimo v kozico. Segrejemo in mešamo, dokler se želatina ne stopi.

2. V skledi razbijemo jogurt. Malo ga dodamo v želatino in premešamo. Potem mešanico zlijemo v preostali jogurt. Dodamo limonov sok in sladkor v prahu. Premešamo.

3. Smetano rahlo stepemo. Dodamo jo v mešanico z jogurtom, premešamo in peno pustimo v hladilniku eno uro.

4. Za oblat z mešalnikom rahlo stepemo beljake. Dodamo pol sladkorja in nadaljujemo s stepanjem, dokler ne dobimo goste pene. Rumenjake stepamo na vodni kopeli z drugo polovico sladkorja. Nato dodamo stepene beljake v stepene rumenjake in s kuhalnico previdno mešamo. Dodamo moko in premešamo. Na koncu dodamo stopljeno maslo.

5. Model s premičnim dnom namažemo z maslom in vanj vsujemo zmes. Oblat pečemo v predhodno segreti pečici približno 20 minut pri 180 stopinjah.

6. Pomaranče filtriramo nad skledo. Narežemo jih na koščke, lupino odstranimo. V sok od pomaranč, ki smo ga zbrali med čiščenjem, dodamo marelično marmelado in premešamo. Dodamo tudi koščke pomaranč in jih dobro premešamo z mešanico soka in marmelade.

7. Ohlajeno torto vzamemo iz modla in jo obrnemo. Peno nadevamo v vrečko z gladkim nastavkom. Naredimo plast pene enake debeline kot oblat, tako da s spiralnimi gibi začnemo v sredini.

8. Koščke pomaranče zložimo čez peno, pri tem pazimo na smer. Potresemo s pistacijami.

sestavine

Za oblate

  • 2 beljaka
  • 50 g sladkorja
  • 3 rumenjaki
  • 50 g moke
  • 25 g stopljenega masla

Za jogurtovo peno

  • 3 lističi želatine
  • 300 ml sladke smetane
  • 300 g jogurta
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 limona

Za okras

  • 3 pomaranče
  • žlica marelične marmelade
  • žlica pistacij

Sorodni recepti