Glavna nit v solati se odvija okoli cvetače, ki pa jo bogatijo drugi dodatki, in če le-teh nimate vseh, prilagodite recept.

sestavine

  • 2 srednje veliki očiščeni cvetači
  • 1 žlica začimbne mešanice ras el hanout
  • 1 žlica kurkume
  • 80 ml hladno stiskanega repičnega olja
  • 2 žlički soli
  • 3 žlice vode
  • Za solato
  • 100 g semen granatnega jabolka
  • 100 g blanširanega in oluščenega boba
  • 2 nasekljana zelena čilija
  • 1 kos nadrobljene fete
  • 30 razkoščičenih zelenih oliv
  • 20 sušenih paradižnikov
  • 1 drobno nasekljana vložena limona
  • Za jogurtov preliv:
  • 150 g navadnega jogurta
  • 1 žlica paste harissa
  • 1 žlica nasekljane mete
  • ½ limone
  • Za okras:
  • 60 g popraženih pinjol

Priprava

  • Cvetači odstranite koren in jo narežite ali nalomite na cvetke. Položite jih na pekač, potresite z začimbami in prelijte z oljem in vodo. Solite in dobro premešajte z rokami.
  • Cvetke položite na žar in dobro popecite z vseh strani, kar traja kakih 10 minut.
  • Cvetačo rahlo ohladite in večje kose narežite na dva.
  • Preostale sestavine za solato dajte v skledo, dodajte cvetačo in dobro premešajte.
  • V skledici zmešajte sestavine za preliv in prelijte solato.
  • Solato potresite s popraženimi pinjolami.

Sorodni recepti

Poglej vse