Biskvit na težo jajc (sadni biskvit)
Recept je iz: Rudolph van Veen

Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)
sestavine
- 6 jajc
- 400 g moke
- 400 g masla
- 400 g sladkorja
- 300 g malin
- 300 g borovnic
- 1 breskev
- 400 ml smetane
- 40 g sladkorja
- sladkor v prahu za posipanje
- DODATNE POTREBŠČINE:
- pravokoten pekač 45 x 30 cm
Priprava
- 1. Priprava
- Pečico segrej na 180 °C. V pekač daj papir za peko. Stehtaj jajca skupaj z jajčno lupino. Tehtala bodo približno 400 gramov. Moka, maslo in sladkor morajo tehtati toliko kot jajca, zato po potrebi prilagodi količine.
- 2. Peka biskvita
- V kozici stopi maslo in pusti, da se nekoliko ohladi. Z ročnim mešalnikom približno 5 minut penasto stepaj jajca. Postopoma dodajaj sladkor in stepaj še približno 2 minuti. Previdno dodaj maslo in še naprej stepaj na polovici moči. Nato po žlicah dodajaj moko in nehaj stepati, takoj ko je moka vmešana. Zmes zlij na pekač. Breskev nareži na koščke. Po testu porazdeli koščke breskve, maline in borovnice. Sadni biskvit peci približno 30 minut do zlatorjave barve.
- 3. Okrasitev biskvita
- Do trdega stepi smetano in sladkor. Smetano daj v vrečko za dekoriranje z nazobčanim nastavkom. Biskvit okrasi s stepeno smetano. Posuj jo s sladkorjem v prahu.
- NAMIG 1: V tem receptu se pogosto uporabljajo slive, maline, kosmulje, rabarbara, breskve in robidnice. Vendar so za ta biskvit primerne skoraj vse vrste sadja. Bolj kislo sadje, npr. rabarbaro, kosmulje ali marelice, je prej bolje osladkati in pustiti stati nekaj časa. To ni potrebno pri dobro zrelih malinah, češnjah, jabolkih, hruškah itd.
- NAMIG 2: V zmes za biskvit lahko dodaš nekaj vanilje.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Mark Moriarty
Popolni čokoladni rjavčki
Recepti Michela Chiappa
Annina marelična pita s piškoti amaretti
Recepti Michela Chiappa
Italijanski biskvit
Recepti Rudolph van Veen
Enostaven štrudelj s češnjami
Recepti Rudolph van Veen
Švicarska rolada s čokolado in kavo
Recepti Michela Chiappa
Kolač iz polente s pomarančo, mandlji in sirupom panforte
Recepti Marcus Wareing
Jabolčna pita
Recepti Mary Berry
Hitra pita z jabolki in hruškami
Recepti Rudolph van Veen
Tanka pita z lešniki
Recepti Marcus Wareing
Ingverjevo pecivo s slanim karamelom in smetano