Biskvit na težo jajc (sadni biskvit)

Biskvit na težo jajc (sadni biskvit)

Opis

Biskvit na težo jajc (sadni biskvit)

Priprava

  1. korak: priprava

Pečico segrej na 180 °C. V pekač daj papir za peko. Stehtaj jajca skupaj z jajčno lupino. Tehtala bodo približno 400 gramov. Moka, maslo in sladkor morajo tehtati toliko kot jajca, zato po potrebi prilagodi količine.

  1. korak: peka biskvita

V kozici stopi maslo in pusti, da se nekoliko ohladi. Z ročnim mešalnikom približno 5 minut penasto stepaj jajca. Postopoma dodajaj sladkor in stepaj še približno 2 minuti. Previdno dodaj maslo in še naprej stepaj na polovici moči. Nato po žlicah dodajaj moko in nehaj stepati, takoj ko je moka vmešana. Zmes zlij na pekač. Breskev nareži na koščke. Po testu porazdeli koščke breskve, maline in borovnice. Sadni biskvit peci približno 30 minut do zlatorjave barve.

  1. korak: okrasitev biskvita

Do trdega stepi smetano in sladkor. Smetano daj v vrečko za dekoriranje z nazobčanim nastavkom. Biskvit okrasi s stepeno smetano. Posuj jo s sladkorjem v prahu.

  1. namig: V tem receptu se pogosto uporabljajo slive, maline, kosmulje, rabarbara, breskve in robidnice. Vendar so za ta biskvit primerne skoraj vse vrste sadja. Bolj kislo sadje, npr. rabarbaro, kosmulje ali marelice, je prej bolje osladkati in pustiti stati nekaj časa. To ni potrebno pri dobro zrelih malinah, češnjah, jabolkih, hruškah itd.
  2. namig: V zmes za biskvit lahko dodaš nekaj vanilje.

sestavine

  • 6 jajc
  • 400 g moke
  • 400 g masla
  • 400 g sladkorja
  • 300 g malin
  • 300 g borovnic
  • 1 breskev
  • 400 ml smetane
  • 40 g sladkorja
  • sladkor v prahu za posipanje

 

  • Dodatne potrebščine: pravokoten pekač 45 x 30 cm

Sorodni recepti