Andrejeva in Andersonova "feijoada"

Čez noč pustite črni fižol namakati v 2 litrih vode.
Drobno nasekljajte česen in grobo narežite čebulo.
Prekajena in neprekajena rebrca razrežite, da dobite posamična rebra.
Razrežite prekajeno slanino in ostalo slanino in klobase na srednje velike koščke.
V večji posodi s pokrovko segrejte olivno olje, dodajte rebrca in začinite. Pecite jih 5-10 minut na obeh straneh, da dobro potemnijo na zmernem ognju.
Dodajte narezano čebulo in sesekljan česen. Kuhajte še 3 minute ali dokler se čebula ne zmehča. Mešajte, da se česen ne zažge.
Dodajte skodelico vode, prekrijte s pokrovko jih postavite na stran v večjo posodo.
V prvo posodo dodajte še več olivnega olja in rahlo popražite preostanek mesa, da porjavi. Meso naj bo narezano na koščke, v posodi naj bodo enakomerno razporejeni, naj se ne prekrivajo. Meso prestavite v posodo s čebulo in česnom, ko meso potemni in karamelizira in ko se nabere maščoba.
Fižol s tekočino vred vlijte v posodo z mesom. Pustite, da zavre in vse skupaj pustite rahlo vreti 2 uri in pol z rahlo odkrito pokrovko. Občasno prelijte z vodo, če je potrebno.
Feijoada je pripravljena, ko so rebrca mehka in odstopajo od kosti.
Preverite, če je jed dovolj začinjena, po potrebi dodajte sol in poper ter mleti čili za okus.
Čez noč pustite črni fižol namakati v 2 litrih vode.
Drobno nasekljajte česen in grobo narežite čebulo.
Prekajena in neprekajena rebrca razrežite, da dobite posamična rebra.
Razrežite prekajeno slanino in ostalo slanino in klobase na srednje velike koščke.
V večji posodi s pokrovko segrejte olivno olje, dodajte rebrca in začinite. Pecite jih 5-10 minut na obeh straneh, da dobro potemnijo na zmernem ognju.
Dodajte narezano čebulo in sesekljan česen. Kuhajte še 3 minute ali dokler se čebula ne zmehča. Mešajte, da se česen ne zažge.
Dodajte skodelico vode, prekrijte s pokrovko jih postavite na stran v večjo posodo.
V prvo posodo dodajte še več olivnega olja in rahlo popražite preostanek mesa, da porjavi. Meso naj bo narezano na koščke, v posodi naj bodo enakomerno razporejeni, naj se ne prekrivajo. Meso prestavite v posodo s čebulo in česnom, ko meso potemni in karamelizira in ko se nabere maščoba.
Fižol s tekočino vred vlijte v posodo z mesom. Pustite, da zavre in vse skupaj pustite rahlo vreti 2 uri in pol z rahlo odkrito pokrovko. Občasno prelijte z vodo, če je potrebno.
Feijoada je pripravljena, ko so rebrca mehka in odstopajo od kosti.
Preverite, če je jed dovolj začinjena, po potrebi dodajte sol in poper ter mleti čili za okus.
Drobno nasekljajte česen in grobo narežite čebulo.
Prekajena in neprekajena rebrca razrežite, da dobite posamična rebra.
Razrežite prekajeno slanino in ostalo slanino in klobase na srednje velike koščke.
V večji posodi s pokrovko segrejte olivno olje, dodajte rebrca in začinite. Pecite jih 5-10 minut na obeh straneh, da dobro potemnijo na zmernem ognju.
Dodajte narezano čebulo in sesekljan česen. Kuhajte še 3 minute ali dokler se čebula ne zmehča. Mešajte, da se česen ne zažge.
Dodajte skodelico vode, prekrijte s pokrovko jih postavite na stran v večjo posodo.
V prvo posodo dodajte še več olivnega olja in rahlo popražite preostanek mesa, da porjavi. Meso naj bo narezano na koščke, v posodi naj bodo enakomerno razporejeni, naj se ne prekrivajo. Meso prestavite v posodo s čebulo in česnom, ko meso potemni in karamelizira in ko se nabere maščoba.
Fižol s tekočino vred vlijte v posodo z mesom. Pustite, da zavre in vse skupaj pustite rahlo vreti 2 uri in pol z rahlo odkrito pokrovko. Občasno prelijte z vodo, če je potrebno.
Feijoada je pripravljena, ko so rebrca mehka in odstopajo od kosti.
Preverite, če je jed dovolj začinjena, po potrebi dodajte sol in poper ter mleti čili za okus.
Čez noč pustite črni fižol namakati v 2 litrih vode.
Drobno nasekljajte česen in grobo narežite čebulo.
Prekajena in neprekajena rebrca razrežite, da dobite posamična rebra.
Razrežite prekajeno slanino in ostalo slanino in klobase na srednje velike koščke.
V večji posodi s pokrovko segrejte olivno olje, dodajte rebrca in začinite. Pecite jih 5-10 minut na obeh straneh, da dobro potemnijo na zmernem ognju.
Dodajte narezano čebulo in sesekljan česen. Kuhajte še 3 minute ali dokler se čebula ne zmehča. Mešajte, da se česen ne zažge.
Dodajte skodelico vode, prekrijte s pokrovko jih postavite na stran v večjo posodo.
V prvo posodo dodajte še več olivnega olja in rahlo popražite preostanek mesa, da porjavi. Meso naj bo narezano na koščke, v posodi naj bodo enakomerno razporejeni, naj se ne prekrivajo. Meso prestavite v posodo s čebulo in česnom, ko meso potemni in karamelizira in ko se nabere maščoba.
Fižol s tekočino vred vlijte v posodo z mesom. Pustite, da zavre in vse skupaj pustite rahlo vreti 2 uri in pol z rahlo odkrito pokrovko. Občasno prelijte z vodo, če je potrebno.
Feijoada je pripravljena, ko so rebrca mehka in odstopajo od kosti.
Preverite, če je jed dovolj začinjena, po potrebi dodajte sol in poper ter mleti čili za okus.
sestavine
- Sestavine1 kg posušenega črnega fižola 1 kg neprekajenih svinjskih rebrc 4 žlice oljčnega olja 500 g suhih prekajenih reber 500 g prekajene slanine 500 g trebušne slanine 200 g prekajene svinjske klobase 1 strok česna 1 večja čebula 2 žlici zdrobljenega suhega čilija
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Gabriele Sponza
Domača pica
Recepti Gabriele Sponza
Tacosi na mehiški način
Recepti Nenad Veljković
Irski golaž
Recepti Nenad Veljković
Som z limono
Recepti Nenad Veljković
Riž z zelenjavo
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami
Recepti Rachel Khoo
Pomarančni žele s kandiranim korenjem
Recepti Rachel Khoo
Gratinirane gobe in cvetača
Recepti BURGERJI Z GOVEDINO