Preprost pečen kunec s timijanom
Recept je iz: Michel Roux
To je enostavna francoska jed. Razkosani kosi zajca se pečejo v pečici s timijanom, čebulo in česnom, nato pa se jedo kar iz ponve.
sestavine
- 1 cel zajec – MICHEL ROUX VAM POKAŽE, KAKO GA NAREZATI
- 12 majhnih čebul ali šalotk
- 24 strokov česna
- 2 žlici timijanovih listov
- sol, poper
- 4–6 žlic olivnega olja za izdaten premaz mesa
- ZA PRILOGO:
- kruh
Priprava
- Št. porcij: 4
- 1. Olupite česen in čebulo.
- 2. Razkosajte in razrežite kunca: noge na 2 ali 3 kose, hrbet na 3 kose, ramena in sprednji del na 2 kosa.
- 3. Položite meso v velik pekač ali na pladenj. Dodajte začimbe in žlico timijana, prekrijte meso z oljem in ga 30 minut pecite v pečici pri 200 °C.
- 4. Dodajte čebulo in česen, premešajte in pecite še 20 minut. Po 10 minutah znova premešajte.
- 5. Na koncu dodajte še preostali timijan.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Luca Ciano
Ocvrtki iz pršuta in rikote z mandljevo skorjo
Recepti Luca Ciano
Bresaola s sirom feta in pestom iz rukole
Recepti Marcus Wareing
Sendviči z zrezkom in marmelado s slanino
Recepti Lora in Stoyan
Jajca z vinsko omako
Recepti Nico Reynolds
Nadev
Recepti Filipa Gomes
Krona iz ovčetine z rižem in suhim sadjem
Recepti Luke Nguyen
Cmoki s kozicami in svinjino (mi sui cao)
Recepti Nenad Veljković
Telečji biftek s kavo in z gobami šitake
Recepti Mark Moriarty
Skandinavske mesne kroglice
Recepti Donal Skehan
Mesne kroglice s kremno gorčično omako