To je enostavna francoska jed. Razkosani kosi zajca se pečejo v pečici s timijanom, čebulo in česnom, nato pa se jedo kar iz ponve.

sestavine

  • 1 cel zajec – MICHEL ROUX VAM POKAŽE, KAKO GA NAREZATI
  • 12 majhnih čebul ali šalotk
  • 24 strokov česna
  • 2 žlici timijanovih listov
  • sol, poper
  • 4–6 žlic olivnega olja za izdaten premaz mesa
  • ZA PRILOGO:
  • kruh

Priprava

  • Št. porcij: 4
  • 1. Olupite česen in čebulo.
  • 2. Razkosajte in razrežite kunca: noge na 2 ali 3 kose, hrbet na 3 kose, ramena in sprednji del na 2 kosa.
  • 3. Položite meso v velik pekač ali na pladenj. Dodajte začimbe in žlico timijana, prekrijte meso z oljem in ga 30 minut pecite v pečici pri 200 °C.
  • 4. Dodajte čebulo in česen, premešajte in pecite še 20 minut. Po 10 minutah znova premešajte.
  • 5. Na koncu dodajte še preostali timijan.

Sorodni recepti

Poglej vse