Če želite pričarati pravo italijansko vzdušje v svoji kuhinji, ste na pravem mestu. Silvia Colloca, priznana italijanska kuharica nam je pripravila preproste in okusne recepte, ki jih lahko pripravite tudi vi. Postanite mojster italijanske kuhinje še danes!

sestavine

  • 2 skodelici riža arborio ali carnaroli
  • 1/2 navadne čebule, drobno nasekljane
  • 2 stroka česna, drobno nasekljana
  • 2 žlici olivnega olja
  • 500 g svinjskega in telečjega mletega mesa
  • sol in poper
  • 1-1/2 skodelice zamrznjenega graha
  • 125 ml suhega belega vina
  • 600 ml pasate
  • 3 razžvrkljana jajca
  • 2 skodelici naribanega parmezana
  • pest nasekljanega peteršilja
  • 150 g sira scamorza, narezanega na kocke
  • 2 skodelici drobtin
  • rastlinsko olje za cvrtje

Priprava

  • 1. Riž skuhajte v slani vodi. Odcedite in preložite v skledo, da se popolnoma ohladi.
  • 2. Zagrejte olivno olje v veliki ponvi, dodajte čebulo in mešajte 1 minuto, potem dodajte česen in mešajte, da se ne prižge.
  • 3. Dodajte mleto meso in ga nežno cvrite 2-3 minute, da porjavi. Dodajte grah, solite in poprajte, nato pa prilijte vino.
  • 4. Kuhajte, da alkohol izpari (1-2 minuti) dodajte pasato, pustite, da zavre, zmanjšajte ogenj in pokrito kuhajte 2-3 ure, da se zgosti. Ohladite in dajte čez noč v hladilnik.
  • 5. Ohlajen riž zmešajte z jajci, 2 skodelicama naribanega parmezana in dobro premešajte.
  • 6. Roke si zmočite in oblikujte riž v kroglice, velike kot tenis žogice, naredite vanje luknjo s prstom in dodajte 1-2 kocki sira, 1-2 žlici hladne omake in luknjo prekrijte z malo riža. Z dlanmi nato oblikujte hruško. Povaljajte v drobtinah in položite na pladenj. Ponavljajte, dokler ne porabite vsega.
  • 7. V kozico dajte toliko rastlinskega olja, da bodo arancini povsem potopljeni vanj. Olje zagrejte. Nežno cvrite arancine 4-5 minut, da se zlato zapečejo.
  • 8. Odcedite odvečno olje, posolite in postrezite.

Sorodni recepti

Poglej vse