Zelenjavnje testenine
Priprava

Stremo česen in dodamo ščep soli. V ponvi segrejemo olje in vanjo damo česen ter nasekljano čebulo. Pražimo ju do zlate barve. Nasekljamo papriko in čili. Damo ju v ponev in pražimo. Dodamo in popražimo še paradižnikovo mezgo, na koncu prilijemo paradižnikovo kašo. Pustimo, da zavre, nato zmanjšamo ogenj in počasi kuhamo.

 

Bučko narežemo na dolge trakove, jajčevec pa na rezine. V omako dodamo origano, kapre, timijan, rjav sladkor in sol. Počasi kuhamo na majhnem ognju. V slani vodi skuhamo špagete. V ponvi prepražimo narezan strok česna, nato na hitro še bučke in jajčevce. Solimo in popramo.

 

Omaki dodamo praženo zelenjavo in češnjev paradižnik. Počakamo, da se zelenjava malo zmehča. Špagete speremo z vodo in jih dodamo omaki. Postrežemo z listki sveže bazilike in rukole. Potresemo z naribanim parmezanom in uživamo v jedi. 

sestavine

  • Sestavine1 zavitek polnozrnatih špagetovOmaka2 stroka česna 1 čebula 2 rdeči papriki 0.5 rdečega čilija 2 žlici paradižnikove mezge 2 kozarca paradižnikove kaše 1 dl zelenjavne jušne osnove ali vode 2 žlički soli origano 2 žlici kaper sveži timijan 1 žlica rjavega sladkorja solDodamo1 bučko 1 jajčevec 1 strok česna strok česna črni poper češnjev paradižnik svežo baziliko svežo rukolo parmezan

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse